|

Ihana iltapala: halloum-parsapiiras

 

Erään pitkän päivän jälkeen kaarroin siskon perheen kotipihaan, kiikutin kassit sisälle, halasin aikuiset, pussasin puhki lapset ja lysähdin valmiiseen iltapalapöytään. Liekö milloinkaan maistunut tee ja suolainen piirakka niin maukkaalta. Sopivan suolainen ja ihanan täyteläinen iltapalapiiras oli syntynyt näin:

****

Halloum-parsapiiras

3 dl vehnäjauhoja

150g voita

1/4-1/2 tl suolaa

1/2 dl vettä

200g halloumjuustoa

n.150g parsakaalia

rasiallinen kirsikkatomaatteja

2½ dl kolmen juuston ruokakermaa

3 munaa

timjamia

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Nypi pehmeä voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja pyörittele kädellä tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille. Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia uunissa. Viipaloi halloumjuusto, irrottele parsakaalista pieniä kukintoja ja puolita kirsikkatomaatit. Kun pohja on esipaistettu, alenna uunin lämpö 175-200 asteeseen. Asettele pohjan päälle ensin viipaloitu juusto ja sitten parsakaalikukkaset sekä tomaatit. Sekoita munat ja timjami juustoiseen kermaan ja kaada piirakan päälle. Paista kullanruskeaksi (noin 30 min).

****

Minä tavasin (ja tulkitsin) ohjeen sisko-rakkaan aarrekirjasta. Reseptin alkuperän selvittäminen vaati hieman salapoliisityötä, mutta jäljet johtivat Hellapoliisin huomaan. Poliisin reseptissä käytettiin parsakaalin sijasta tankoparsaa, mikä etenkin tuoreen parsan aikaan toimii varmasti.