| | |

Intialainen lihapullacurry

Kaupallisessa yhteistyössä Atria

Jauheliha, tuo suomalaisten raaka-ainesuosikki kulkee kaupasta kotiin ja keittiöstä lautaselle jokaisessa lihaa syövässä kodissa. Nyt paketti kulkee kaupasta kotiin aiempaa kätevämmin, sillä Atriauudisti täysin jauhelihojensa pakkauksen ja haastoi minut testaamaan paketin käytettävyyttä. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa.

Harvoin minkään tuotteen pakkausuudistus on ollut näin onnistunut. Oikeasti. Atrian uusi, pehmeä jauhelihapaketti on suorastaan nerokas: sen käytettävyys on kaikella tavalla edeltäjäänsä paljon parempi. Uusi pakkaus on kooltaan selvästi pienempi, mikä jo sinänsä on hieno asia sekä kauppakassissa, jääkaapissa että pakastimessa, isojen määrien logistisista eduista nyt puhumattakaan. Pakkaus avautuu helposti ilman teräaseita ja menee minimyttyyn roskiksessa. Ja montako kertaa kovasta muovista tehty paketti on rikkonut muovisen kauppakassin? Pehmeäreunainen paketti ei sitä tee. Pieni mutta merkittävä asia. Ainoa asia mikä mietityttää on, miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?

Tein jauhelihasta intilaista lihapullacurrya, joka on astetta fiinimpi lihapullaruoka. Lihapullacurrya voi hyvin tarjota hieman harvinaisemmillekin vieraille, heille, joille makaroonilaatikon tai jauhelihakeiton tarjoaminen tuntuu turhan arkiselta. Curryn voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja lämmittää, tai esimerkiksi kastikkeen voi keittää aiemmin ja kypsentää sitten lihapullat curry-kastikkeessa riisien kiehuessa. Tunnissa saa tosin valmista currya, vaikka työvaiheita ei parille päivälle jakaisikaan. Mausteinen lihapullacurry maistuu aivan erityisen hyvälle helmikuisena pakkaspäivänä.

Resepti

Intialainen jauhelihacurry

4–6 annosta

kastike

hieman öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 x 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna

1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1–2 tl savupaprikajauhetta

1–2 tl garam masala -maustetta

1 tl kurkumaa

(hieman chilikastiketta)

400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja

400 g kookosmaitoa 

1–2 tl sokeria tai hunajaa

noin 1 tl suolaa

lihapullat

400 g Atrian naudan jauhelihaa

1 valkosipulinkynsi

pieni sipuli

1 tl suolaa

noin 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa

noin 1/2 tl savupaprikajauhetta

1/2–1 tl garam masala -maustetta

noin 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (korianteri, minttu ja/tai lehtipersilja)

lisäksi

keitettyä riisiä

tuoreita yrttejä (korianteri, minttu ja/tai lehtipersilja) tai ituja

Tee ensin kastike. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Kuumenna öljy paistinkasarissa, lisää sipulisilput, inkivääri sekä kuivat mausteet. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, jotta mausteet avautuvat. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja pyöristä makua tarvittaessa sokerilla tai hunajalla. Aja halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Kastikkeen kiehuessa tee lihapullataikina. Lisää jauheliha joukkoon silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä mausteet ja yrttisilppu. Voit halutessasi paistaa pienen koepullan ja säätää makuja. Pyörittele pullat ja laske ne kastikkeeseen raakana. Anna lihapullien kypsyä kastikkeessa 15–20 minuuttia välillä varovasti sekoitellen.

Lihapullien kypsyessä keitä riisi. Myös naanleipä sopii ruoan kanssa erinomaisesti.

Kaupallisessa yhteistyössä Atria

Katso myös nämä reseptit:

19 Comments

  1. Pakkaus on ihan meganerokas! Harvoin törmää näin hyvin onnistuneeseen pakkausuudistukseen. Usein joku mättää, mutta tästä en keksi käytettävyyden kannalta mitään moitittavaa.

  2. Pieni herra on niin viisas, eihän lihapullia ja muutia palempaa luokaa olekaan!

  3. Tosi kiva ja kekseliäs resepti! Ja ihanat fotot, as usual!

    -Heidi

  4. En ole vielä tätä uutta pakkausta nähnyt, mutta oon jo ihan myyty. Ja nää pullatkin näyttävät hyviltä. 🙂

  5. Lihapullaohjeita ei vain voi olla liikaa, kiitos! "Lihapulla ja muuti" kun on Herra Simpukan lempiruoka ja meillä ainakin kuluu kasvisten lisäämisestä huolimatta paketti luomu jauhelihaa lähes viikottain.

  6. Täältäkin tulee kehuja näille uusille pakkauksille! Ja on muuten herkullinen ohje!

  7. Samaa mieltä!
    Olen aivan varma, että muut talot seuraavat perässä. Onko oikeasti vaihtoehtoja?

  8. Tämä pakkausuudistus on superhyvä. En oikein tajua miksei sitä ole tehty aiemmin. Toivottavasti muut lihatalot seuraavat perässä.

  9. No jo vain! Aika monesti olen tarjonnut vieraille tosin ihan tuikitavallista makaronilaatikkoa, ja kaikki ovat olleet aina riemuissaan 🙂

  10. Kivan erilainen lihapullaresepti! En ole vielä päässyt käpälöimään näitä uusia pakkauksia kaupassa – jauhelihaa kun tulee harvemmin ostettua – mutta uudistukset vaikuttavat kyllä varsin hyviltä! Kiva, että luomua löytyy tällaisesta paketista myös 🙂

  11. Vesi tuli kielelle reseptiä lukiessä, pitääpä kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.