• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat Ruokakulttuurit Tex mex -ruoat

Kana-paprikatäytteiset tortillat

Kana-paprikatäyte lienee jauhelihan ohella klassisimpia tortillatäytteitä. Meillä tämä klassikko vedetään ässänä hihasta silloin, kun uusien reseptien kehittämiseen ei ole aikaa eikä jaksamista. Ja oikeasti, kaikki ruokailijat ovat täytteeseen aina tyytyväisiä.

Lihan marinadi maustaa koko täytteen, eikä muita mausteita paistovaiheessa tarvita. Ruoka on siten pöydässä nopesti ja ruokakunnan voi kutsua koolle, kun lihat laitetaan kuumalle pannulle.

Resepti

Kana-paprikatäyte tortilloille

10-12:lle tortillalle

täyte

3-4 kpl broilerin rintafileitä

1/2 dl soijakastiketta TAI kalakastiketta

1/2 dl limettimehua

1/2 dl ruskeaa sokeria (esim. palmusokeri)

2 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

chiliä maun mukaan (esim. 1 tl Srirachaa)

2-3 paprikaa

lisäksi

öljyä paistamiseen

tortillalettuja

tomaattisalsaa

avokadoa

ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia

korianteria, lehtipersiljaa

Leikkaa broileri suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita soijan/kalakastikkeen joukkoon limettimehu, sokeri, silputtu valkosipuli sekä mausteet. Laita broilerinpalat marinoitumaan liemeen vähintään tunniksi (yön yli tai aamusta iltaan syventää makua). Esivalmiste muut täytteet lihan marinoituessa.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kaada broilerit liemineen kuumalle pannulle. Kypsennä kanat liki kypsiksi ja lisää pannulle suikaloidut paprikat. Pyöräytä sekaisin ja jatka paistamista kunnes kanat ovat kypsiä. Paprikat saavat jäädä rouskuviksi. Täyte on hyvää myös uudelleen lämmitettynä, vaikka paprikoiden rapsakkuus silloin hieman kärsiikin.

Tarjoa lisäksi tomaattisalsaa ja avokadoa. Ranskankerma ja yrtit viimeistelevät tortillat.

_____


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Piispattaren medaljongit
Next Post: Täytetyt aprikoosit – kesän helpoin jälkiruoka »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    3.8.2015 at 20:30

    Hei tataii ja kiitos kommentistasi! Se oli livahtanut automaattisesti roskakoriin ja huomasin sen sieltä vasta nyt.

    Tulin kommentistasi tositosi hyvälle mielelle 🙂 Kiitos, tämä on parasta palautetta.

    Reply
  2. Anonyymi says

    24.7.2015 at 20:28

    Kiitos ohjeesta! Tein näitä tänään ja tuli sairaan hyviä 🙂 hyvää vaihtelua kaupan valmiisiin maustesekoituksiin 🙂

    t: tataii

    Reply
  3. Hannele says

    22.7.2015 at 19:51

    Kuulostaa suunnitelmalta!

    Reply
  4. Merja says

    21.7.2015 at 19:37

    Mietin kaupassa että miksi mä näitä kananfileitä ostan, kun en yleensä osta… tätä ennakoiden varmaan 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.