Kana-paprikatäytteiset tortillat
Kana-paprikatäyte lienee jauhelihan ohella klassisimpia tortillatäytteitä. Meillä tämä klassikko vedetään ässänä hihasta silloin, kun uusien reseptien kehittämiseen ei ole aikaa eikä jaksamista. Ja oikeasti, kaikki ruokailijat ovat täytteeseen aina tyytyväisiä.
Lihan marinadi maustaa koko täytteen, eikä muita mausteita paistovaiheessa tarvita. Ruoka on siten pöydässä nopesti ja ruokakunnan voi kutsua koolle, kun lihat laitetaan kuumalle pannulle.
Resepti
Kana-paprikatäyte tortilloille
10-12:lle tortillalle
täyte
3-4 kpl broilerin rintafileitä
1/2 dl soijakastiketta TAI kalakastiketta
1/2 dl limettimehua
1/2 dl ruskeaa sokeria (esim. palmusokeri)
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
chiliä maun mukaan (esim. 1 tl Srirachaa)
2-3 paprikaa
lisäksi
öljyä paistamiseen
tortillalettuja
tomaattisalsaa
avokadoa
ranskankermaa, kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
korianteria, lehtipersiljaa
Leikkaa broileri suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita soijan/kalakastikkeen joukkoon limettimehu, sokeri, silputtu valkosipuli sekä mausteet. Laita broilerinpalat marinoitumaan liemeen vähintään tunniksi (yön yli tai aamusta iltaan syventää makua). Esivalmiste muut täytteet lihan marinoituessa.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kaada broilerit liemineen kuumalle pannulle. Kypsennä kanat liki kypsiksi ja lisää pannulle suikaloidut paprikat. Pyöräytä sekaisin ja jatka paistamista kunnes kanat ovat kypsiä. Paprikat saavat jäädä rouskuviksi. Täyte on hyvää myös uudelleen lämmitettynä, vaikka paprikoiden rapsakkuus silloin hieman kärsiikin.
Tarjoa lisäksi tomaattisalsaa ja avokadoa. Ranskankerma ja yrtit viimeistelevät tortillat.
_____