Kuivaan kinkkuun kietoutunut chevre salaattipedillä

Salaatti on ihana ja maailman helpoin, moneen tilanteeseen sopiva syötävä. Lisäkkeenä salaatti kuuluu liki jokaiseen ruokalautaselliseen. Salaatti on myös oiva ja iisi vierastarjottava, varsinkin jos vihersalaatin lisukkeet kippaa kunkin omaan kuppiinsa. Kun salaatti edustaa kokonaista ateriaa, on kuuden kasviskourallisen päivätavoite helposti saavutettu. Meillä salaattia tehdään usein ja näin ei-satokautena kauppaanmenon kimmokkeena toimii lähes aina salaattitarpeiden uupuminen.

Välihuomautuksena todettakoon, että seuraavaan satokauteen on aivan liian pitkä aika. Puh.

Monena iltana meillä mietitään, mitä ihmettä sitä tällä kertaa laittaisi salaatin lisukkeeksi. Rapsakan ja suolaisen kinkun ympäröimä vuohenjuustosiipale tuo tuikitavalliseen salaattiin sitä jotain. Sen jonkun lisäksi serrano-chevre -paketti antaa riittävästi ruokaisuutta. Rapean ja pehmeän olemuksen yhdistämisestä olen kirjoittanut ennenkin – tässä sitä samankaltaista suutuntumaa taas tulee:

****

Ilmakuivattuun kinkkuun kietoutunut chevre-juusto salaattipedillä

salaattitarvikkeita oman mielen mukaan

2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua per käärö
1-1½ cm:n viipale hyvää vuohenjuustoa per käärö

öljyä paistamiseen

Tee salaattipeti oman makusi mukaan. Rapean salaatin (esimerkiksi jääsalaatti) seuraksi sopii tomaatti, kurkku, paprika, paahdetut pinjansiemenet, oliivit tai melkein mikä tahansa muu sinun herkkusi.
Kääri viipale ilmakuivattua kinkkua vuohenjuuston ympärille. Laita toinen viipale kinkkua ristikkäin ensimmäisen viipaleen kanssa siten, että juusto jää liki kokonaan kinkkuun kietoutuneeksi. Paketoi samalla tavalla kaikki juustosiivut. Lorauta pieni määrä (oliivi)öljyä paistinpannulle ja anna pannun lämmetä kunnolla. Paista paketteja niin pitkään, että kurkatessa käärön alle kinkku näyttää kuivahkolta. Käännä ja paista toinenkin puoli sopivan rapsakaksi.

****

Jos mahdollista, vuohenjuuston valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Osa vuohenjuustoista sulaa ja leviää hyvin helposti, jolloin juusto(a) valuu paketin saumoista. Parhaiten käärössä toimii ja pysyy ”iso vuohenjuusto” eli halkaisijaltaan 6-7 senttinen juusto.

Salaatinkastikkeeksi sopii hyvin balsamico ja oliiviöljy. Jos kaappisi kätköstä löytyy paholaisenhilloa, käy se kastikkeen korvikkeeksi. Mikäli makeutta tuovaa hilloa ei ole, voit sipaista salaatin päälle hieman valuvaa hunajaa.

2 Comments

  1. Paahdetut pinjansiemenet sopivat salaattiin kuin nenä päähän. Ne on niiin hyviä.

  2. Kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä voisi tykätä kinkusta ja toisinpäin! Ja antaisi kivaa rapsakkuutta ruokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.