Ookko nää syöny?

Kiitos kysymästä, olen syönyt!

Ravintolapäivä tarjosi Oulussakin valtavan paljon vaihtoehtoja. Ravintoloitsijat olivat vallanneet puistot ja kadunkulmat, autotallit ja pihamaat, eikä asiakkaista näyttänyt olevan pulaa. Tunnelma oli keskustassa karnevaalimaisen iloinen – tämän tunnelman toivoisin kaupungissa säilyvän.

Ookko nää syöny? -ravintola tarjosi porsaan ribsejä ja klassisia juustoburgereita Snellmanin puistossa. Kaverukset olivat värkänneet miehekkäät tynnyrigrillinsä itse ja tyylikkäät asut viimeistelivät ilmeen. Ruoka oli erinomaista ja meininki kiireestä huolimatta rennon letkeää. Kympin annokset sisälsivät tölkin limsaa ja olivat kooltaan niin reiluja, etten ribsien jälkeen jaksanut syödä kierroksellani muuta. Ehkä puolikkaan annoksen olisi saanut puolella hintaa?

Saman puiston toisella kulmalla kävi kuhina pehmisräiskäleitä tarjonneen Café Pirteän teltalla. Näytti melkein liian hyvältä. Myös etiopilais-eritrealaisen ravintolan tarjonta oli, monen muunkin mielestä, herkullista. Onneksi Mesob on ravintolapäiväkonkari – seuraavalla kerralla aloitan heidän kojultaan.

Teatterin kulmalla ollutta kahvilaa en voinut enää ohitttaa. Kolme 12-vuotiasta suklaamurusta oli leiponut herkullisia muffinseja, suklaamurusten muffinseja. Otin kaksi kotipakettiin. Sekä karpalo-valkosuklaa että omena-kaneli muffinsit olivat meheviä ja maukkaita. Jos osaisin leipoa puoliksikaan noin herkullisia muffinseja, perustaisin heti kahvilan. Ihania, nuoria leipureita!

 Ravintolapäivä on kasvanut kolmessa vuodessa muutaman kymmenen helsinkiläisen pop up -ravintolan tapahtumasta maailmanlaajuiseksi ruokakarnevaaliksi. Tänään yhden päivän ravintoloita oli yli kaksi tuhatta ympäri maailmaa. Seuraavan kerran tuhannet yhden päivän ravintolat avaavat luukkunsa marraskuun 15. päivä.


6 Comments

  1. Kiitos, Hanna!
    Tunnelma oli parasta koko päivässä! Elokuinen aurinko ja iloisia ihmisiä.

  2. Juu arvattiin kyllä, että ei ole tarkoituksella suolatonta, mutta kun molempien meidän pihvit oli sellaisia, niin epäiltiin suolan unohtuneen kyseisestä taikinaerästä. Mutta siis ei meitä jäänyt todellakaan harmittamaan ja tullaan varmasti uudelleenkin! Muutoin burgerit oli just meidän makuun olevia 🙂

  3. Pahoittelut, että kohdallesi sattui vähäsuolainen pihvi. Tehtiin lähes kaikki esivalmistelut lauantaina iltapäivällä ja kiirehän siinä ennen töitä tuli. Täten on mahdollista, että jostain pihvistä jäi suolaa puuttumaan, mutta tarkoituksellista se ei ollut. Tuu ens kerralla käymään ni tarjoan annoksen, jospa se olisi maukkaampi 🙂

  4. Onpa kurja kuulla! Ribsit oli aidosti hyviä ja monen kuulin kehuvan burgeriakin. Joku jopa sanoi sitä parhaaksi burgeriksi ikinä – ehkä osassa burgereita suolaus oli onnistunut? Suolattomuus on hampurilaisessa kyllä harmittava moka!

    Kinuski-popcorn donitsi kuulostaa mielettömältä!

  5. Me syötiin Ookko nää syöny -juustohampurilaiset ja harmi kyllä oltiin hieman pettyneitä. Tai siis pojilta oli unohtunut suola kokonaan pihvistä, joten yleisvaikutelmaksi jäi vähän mauton, kun muuten kaikki edellytykset olisi ollut! Niin pieni juttu ja niin merkitsevä! Käytiin myös syömässä donitseja Kiikelissä, kinuski-popcorn ja pistaasi oli hauskoja makuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.