• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Juhlat Kakut Kevään juhlat Leivonta

Pinjata-kakku vesimelonista

helppo vesimelonikakku mustikkatäytteellä

Vesimelonikakku on tämän kevään hittikakku. Sen tekeminen ei vaadi uunia eikä taitoa, aikaakin menee enintään vartti. Pinjata-kakuksi vesimelonikakku muuntuu, kun koverretun keskustan täyttää makeilla pensasmustikoilla.

pinjata-kakku vesimelonista

Kaikessa yksinkertaisuudessaan vesimelonikakku on pala kuorittua vesimelonia kuorrutettuna hieman makeutetulla kermavaahdolla tai kerman ja rahkan sekoituksella. Kun melonikiekon keskustan leikkaa pois, saa mahdolliset tummat siemenet napsittua helposti hedelmälihasta, vaaleat siemenet saavat jäädä. Samalla koko kakku kätkee sisäänsä yllätyksen, kun keskustan täyttää pensasmustikoilla,  mansikkalohkoilla tai vaikka Piel de Sapo -melonista leikatuilla kuutioilla. Täyte valuu laavamaisesti kakun sisältä, kun ensimmäinen uskalikko leikkaa kakusta palasen. Juhlien wow-efektin voi saavuttaa todella vaivattomasti.

Vesimelonikakku on raikas ja kevyt vaihtoehto juhlapöytään. Kermavaahdon sijaan päälle voi laittaa kookoskermavaahtoa, jolloin kakku sopii myös vegaaneille.

helppo vaihtoehto täytekakulle

Nyt on juuri hyvä aika tehdä raikas ja helppo pinjata-kakku vesimelonista. Melonit ovat parhaillaan sesongissa, sillä niiden satokausi on alkanut eteläisessä Euroopassa. Sesonki tarkoittaa parasta mahdollista makua ja edullista hintaa – vastustamaton kombo. 

Kokonaisesta vesimelonista riittää kakun lisäksi moneen muuhunkin herkkuun. Yksi suosikeistani on vesimelonisangria, johon kuutioin kakun keskustan. Sangria sopii vaikka kevään juhlien onnittelumaljaksi – ei sen aina kuohuviiniä tarvitse olla. Myös vesimeloni-kookosjuoma on etenkin lämpimällä säällä ihanaa, eikä parempaa juhlien jälkeistä nesteyttäjää taida olla olemassakaan.

nopea sangria vesimelonilla

Resepti

 

 

Pinjata-kakku vesimelonista

8–10 annosta

kokonainen tai puolikas vesimeloni

pensasmustikoita tai mansikoita täytteeksi

vispi- tai kuohukermaa (esim. 1 dl)

maitorahkaa (esim. 1 dl)

hieman sokeria

päälle

kauden marjoja 

syötäviä kukkia

mintunlehtiä

Leikkaa vesimelonista kakun korkuinen kiekko kokonaisen vesimelonin tasapaksusta osasta. Leikkaa kuoret pois. Paina lasilla tai leikkaa kakun keskustaan reikä eli kakun reunat muodostavat renkaan. Säästä poistamasi vesimeloni esimerkiksi sangriaan. Poista tarvittaessa vesimelonista siemenet.

Täytä keskusta pensasmustikoilla tai kuutioiduilla mansikoilla (makeuta tarvittaessa). Vaahdota kerma ja sekoita kerman joukkoon maitorahka. Makeuta pienellä määrällä sokeria.

Lusikoi kerma-rahkavaahto kakun päälle ja koristele kakku kauden marjoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit tehdä kakun etukäteen, mutta laita kermavaahto ja koristeet kakkuun vasta hieman ennen tarjoilua.

_____

Pellavatekstiilit ja kristallilasit on saatu Balmuirilta. Kiitos!


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Korealaiset lihapullat
Next Post: Bibimbap – korealainen pyttipannu »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    26.5.2016 at 16:27

    Kasa marjoja + syötävät kukat = takuuvarma koristelu!

    Reply
  2. Hannele says

    26.5.2016 at 16:26

    Sekoitin kerman joukkoon rahkaa sekä maun että rakenteen vuoksi. Seos kesti kohtuullisen hyvin kakun päällä, vaikka tietenkin meloni valutti hieman nestettä lautaselle.

    Reply
  3. Hannele says

    26.5.2016 at 16:24

    Tämmöisistä kakuista minä pidän aivan erityisen paljon. Suosittelen!

    Reply
  4. Nelle says

    26.5.2016 at 10:05

    Oh, onpa herkkä koristelu, taidan prujata sen johonkin kesän baakkelssiin:)

    Reply
  5. Viikonloppukokki says

    26.5.2016 at 07:48

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    Reply
  6. Viikonloppukokki says

    26.5.2016 at 07:48

    Yllätyksiä täynnä tämä kakku! Olen pohtinut näitä vesimelonikakkuja katsellessa, että mitenköhän kerma kestää kakun päällä vettymättä.

    Reply
  7. Ulla says

    26.5.2016 at 07:08

    Ihanan erilainen kakku 🙂 Täytyypä testata.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT