|

Raviolit kahdella täytteellä

Ensimmäisen pastanpyörityksen tuomissa fiiliksissä päätin harjoitella raviolien tekoa. Homma olikin edessä varsin pian, sillä innostuksissani lupauduin viemään odotettujen ja ansaittujen maisteriaisjuhlien salaattipöydän täydennykseksi täytettyä pastaa. Että ihan ensimmäiset raviolit päätyvät sitten juhlapöytään. Jep jep.

Taikinan tein edelliskerran tapaan: yksi cuppi durumjauhoja kahta munaa kohden. Neljän munan taikina onnistui vielä käsivoimin, vaikka etenkin toisen taikinan vaivausvaiheessa aloinkin haluamaan entistä enemmän unelmieni yleiskonetta.

Raviolien saloihin perehdyin nettimaailmassa. Piemonten keittiöstä nappasin idean muotoilla kauniita nyyttejä muotin avulla. Käytännössä se osoittautui erinomaiseksi pikkuapuriksi, sillä muotin avulla saumasta tuli tiivis (ja ihanan ryppyinen). Vuohenjuustoa laitoin täytteeksi jauhantapajan inspiroimana. Kas, kun sanoja ”sopivasti sulaneen juuston suolaisessa pehmeydessä on jotain samaa kuin brie-patongissa”  ei kerta kaikkiaan voinut vastustaa.

Lopulta päädyin kahdenlaiseen täytteeseen:

Pekoni pilkotaan pieneksi ja paistetaan kuumalla pannulla. Ylimääräinen rasva kannattaa valuttaa pois vaikka talouspaperin päällä. Sopivan sulavaista Provolone -juustoa suositeltiin täytteeksi Stockan herkun juustotiskillä. Pekonista ja juustosta tulikin salaatin kaverina syötäville nyyteille sopivan suolainen yhdistelmä. Myös vuohenjuusto ja rucola olivat oiva parivaljakko.

Keittiössä hääriessä totesin, että taikinan kannattaa antaa levätä kunnolla (vähintään puoli tuntia) ennen kaulitsemista tai konetyöstöä, jotta se saa sopivaa sitkeyttä kestäen paremmin taittelua. Sekin tuli kantapään kautta havaittua, että täyttövaiheessa taikinapalojen kuivuminen kannattaa estää leivinliinalla.

Muotinkäytön lisäksi Keittiö Piemonten sydämmessä -blogin Sitruunainen opasti laittamaan raviolit pakkaseen odottamaan keittämistä. Jääkaapissa ne kuulema lötkistyvät ja pilaantuvat helposti.

Ps. Sen lisään vielä näin jälkikäteen, että jäisenä keittettäessä keittoaika on hieman pidempi. Näillä pienillä ravioleilla sopiva, täytteen lämmittävä ja sulattava aika oli viisi minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.