Suklaadippihedelmät ja pyrähdys pihalla

Meillä oli ilo saada joukko ystäviä viettämään kanssamme iloista iltaa. Miesväki hautautui kellariin soittamaan rokkia naisten ja lasten riemuitessa lautapelien äärellä. En tiedä kuuluiko naapuriin paremmin basson ja rumpujen jytke vai Alias-vastausten täyteen voimaan lataamat sopraanoäänet. Ai, eikö äänekkäin saakaan korttia?

Rytmiryhmä antoi sopivan tahdin ihanan iltapalan valmistukselle; kasa hedelmiä pilkkoutui Dingon siivittämänä. Sulatettu ja kermalla notkistettu suklaa oli samettisen pehmeä dippi. Joku keksi dippailun lomassa hyvän idean: jos hedelmä putosi haarukasta suklaakastikkeeseen, täytyi käydä juoksemassa talon ympäri. Omenalohkot olivat turvallista ruokaa, mutta banaanipalan valinneet saivat haukata happea tuon tuosta. Välillä pihalla oli ruuhkaa, sillä banaani ja suklaa olivat suussa sulava yhdistelmä.

****

Suklaadippihedelmät

hedelmiä (esim. omenaa, päärynää, banaania)

150-200 g suklaata

½ – 1 dl kermaa

Kuori ja pilko hedelmät suupaloiksi ja asettele ne tarjoilulautaselle. Lohko suklaa paksupohjaiseen kattilaan ja kaada kerma suklaapalojen joukkoon. Väännä hella pienelle tai hyvin pienelle lämmölle. Hämmentele sulavaa suklaata ajoittain. Jos suklaa uhkaa tarttua kattilan pohjaan kiinni, liesi on liian kuuma – vähennä lämpöä tai nosta kattila hetkeksi pois liedeltä. Suklaan voit sulattaa myös mikrossa, mutta varo liian suurta tehoa, ettei suklaa kokkaroidu. Kun suklaa on täysin sulanut, kaada dippi kippoon tai maljaan, nosta hedelmälautanen ja suklaadippi tarjolle ja kutsu porukka pöydän ääreen.

****