| |

Suklaassa dipatut mansikat (ja kuohuvaa jalkapallokentän laidalla)

Suklaassa dipattuja mansikoita, kuohujuomaa ja onnittelulauluja – en tiedä parempaa tapaa viettää aurinkoista kesäpäivää.

Muutama viikko sitten yllätimme lankomieheni järjestämällä hänelle syntymäpäiväjuhlat Helsingissä. Savolainen sankari oli pääkaupungissa valmentamassa keltamustaa junnujoukkuetta jalkapalloturnauksessa autuaan tietämättömänä taustalla tapahtuneista juhlajärjestelyistä. Koko klaani hiipi Helsinkiin vähitellen mukanaan kentän laidalla tarjottavat herkut – jäähdytetty kuohuva tuotiin kylmälaukuissa Kuopiosta ja lentolaukullinen vaahtokarkkeja Oulusta. Mansikat ja suklaa hankittiin sentään vasta Helsingissä.

Jalkapallokentän laidalle pelipäivän päätteeksi toteutetuissa juhlissa oli pienten herkkujen oltava sormin syötäviä. Ja kun juhlahumuun haluttiin mukaan myös koko keltamusta-perhe, kuten päivänsankari junnujalkapallojoukkuetta kannustusjoukkoineen kutsuu, oli kuohuvan kanssa tarjottavien oltava myös isolle joukolle helposti toteutettavia.Noin kuudellekymmenelle onnittelijalle tarjosimme:

Kuohuviiniä tai limpparia

Suklaaseen dipattuja mansikoita

Vaahtokarkki-pensasmustikkavartaita

Juhlat onnistuivat täydellisesti. Se vaati salaliittoja, peitetarinoita ja hämäysviestejä sekä suunnatonta tarkkuutta sosiaalisessa mediassa, mutta kaikki linkit ja ajoitukset toimivat lopulta hienosti. Hämmentynyt sankari vietiin illan päätteeksi syömään perhepiirissä Farangiin. Ilta oli ihana ja yllätysjuhlat jokaisen salaisuuden, juksauksen ja matkan arvoiset. Banzai!

Resepti

****

Suklaassa dipatut mansikat

tuoreita mansikoita

maitosuklaata tai tummaa suklaata (n.100g/mansikkalitra)

Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa mansikat noin puoleen väliin saakka suklaasulaan ja laita jäähtymään leivinpaperille. Voit jouduttaa jähmettymistä laittamalla mansikat jääkaappiin.

****