| | |

Tacot mustapapu-avokado-maissisalsalla

Mustapapu-avokado-maissisalsalla täytettyihin tacoihin voisi lyödä approved-leiman tai pari. Ruoka on nimittäin todettu erinomaiseksi monessa seurassa ja se mukautuu lounaaksi, välipalaksi, rennoksi illalliseksi tai bileruoaksi. Lisäksi ruoka on niin helppo valmistaa, että kokin vaativin tehtävä on avokadon kypsyyden arviointi.

Tacojen tarjoilutapoja on monia, sillä salsa on hyvää sekä kylmänä että lämmitettynä. Helpoin vaihtoehto lienee lämmittää kuoret ja täyttää ne kylmällä salsalla. Tacokuoret voi myös täyttää kylmänä, ripotella täytteen päälle hieman juustoraastetta ja laittaa hetkeksi uuniin lämmittelemään. Lisäkkeenä maistuvat lempitomaattisalsa, chilikastike ja lusikallinen ranskankermaa.

****

Tacot mustapapu-avokado-maissisalsalla

2 dl (1 prk) kypsiä mustapapuja
1 suuri tai 2 pientä avokadoa
noin 1 dl maissia
suolaa
limetin mehua
lehtipersiljaa (tai korianteria)
hieman tabascoa tai muuta chilikastiketta

lisäksi
valmiita tacokuoria
raastettua juustoa
tomaattisalsaa
ranskankermaa
lehtipersiljaa tai korianteria koristeeksi

Valuta ja huuhtele mustapavut sekä maissit. Kuutioi kuorittu, kypsä avokado. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limetin mehulla sekä suolalla. Silppua joukkoon tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria. Terävöitä makua tilkalla tulista kastiketta. Säädä limetin ja suolan tasapaino suuhusi sopivaksi.

Voit tarjota salsan kylmänä tai lämpimänä, lämmitä tacokuoret joka tapauksessa. Salsa on hyvää myös siltään sekä nacho-lastujen kanssa. Tomaattisalsa ja ranskankerma sekä juustoraaste ja tuoreet yrtit kruunaavat helpon herkun.

****