| |

Tyrnishotti

 

Joku muka viisas on joskus sanonut, ettei vohveleita saa syödä joka päivä. Onneksi on olemassa toinenkin, ihan pikkusen kevyempi tapa sietää syvenevää syksyistä pimeyttä. Tyrnishotti on nimittäin oikea superjuoma, joka harhauttaa väsymyksen ja saa valoa harmaaseenkin aamuun.

Ja jos et kerro kenellekään, voin paljastaa sinulle salaisuuden. Pikkujoulujen aikaan tyrnishotti kumotaan sekä aamulla että illalla: aamulla pysytään reseptissä ja leikitään hyviä ihmisiä, mutta illalla riehaannutaan ja vaihdetaan vesi johonkin ihan muuhun kirkkaaseen

****

Tyrnishotti

sokerisiirappi

1 osa vettä (esim. 2 dl)

1 osa sokeria (esim. 2 dl) 


tyrnishotti

1 osa sokerisiirappia

1-2 osaa makeuttamatonta tyrnitäysmehua

1 osa vettä


Keitä ensin siirappi. Tavoitteena on saada sokeri sulamaan veteen, välttämättä siirapista ei siis tarvitse tehdä kovin siirappimaista. Jäähdytä siirappi.


Sekoita shotti mittaamalla lasiin tai sekoitusastiaan siirappi, tyrnitäysmehu ja vesi. Sekoita ja maista. Suhteella 1:1:1 shotista tulee melko makea. Lisää halutessasi tyrnimehua. Illan pimetessä ja juhlan koittaessa voit vaihtaa veden vodkaan (ups).

****

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

8 Comments

 1. Siis onko olemassa tuote, jolle vodkakylpy ei toimi 😀
  No ei, pois se meistä! Mutta oikeasti tyrnit nyt ei välttämättä tartte mitään terästystä, kun ovat itsessäänkiin niin tömäköitä.

 2. Mulla olisi pakastimessa kokonaisia tyrnimarjoja – toimiiko niillekin vodkakylpy?

 3. Terveisin täältä vähän ylempää länsirannalta! Tyrni on kyllä upea marja ja jollain lailla koukuttava. Mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän siitä tykkää.

 4. Täällähän Raippaluodon Tyrninaama innostuu näistä jutuista 😉 Kun Vaasaan muutti, niin kyllä tuli tyrni tutuksi ja hyväähän se on!

 5. Niinpä niin! Mutta onneksi on lääke aamuksi valmiina (paitsi, jos sekoittaa shotit keskenään).

 6. Shiis usheita? Mitä shinä horishet? 😀
  Väri on kyllä hieno – tyrni on upea marja!

 7. Sitähän joutuu tuolla menolla kierteeseen, kun aamulla paikataan iltaista menoa 😀

 8. Mielettömän hieno väri! Jo se tuo virkeyttä mieleen, saati sitten shotin naukkaaminen. Iltashotteja ei tosin parane naukata useita, siitä lopputulos ei taida olla kovinkaan virkeä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.