| | |

Vegetacot & yhden astian kvinoa-mustapaputäyte

Täytteen raaka-aineet kumotaan kattilaan ja kohta vegetacot onkin jo valmiita. 

Vegetacot & yhden astian kvinoa-mustapaputäyte

Yksi arjen suosikkiraaka-aineista on kvinoa, joka on helppo keittää ja pitää pitkään nälkää. Kun kvinoaan yhdistää kaksi muuta arjen pelastajaa, säilyketomaatit ja mustapavut, alkaa tacotäyte ollakin valmista. Okei, kasa mausteita tarvitaan, mutta siinä se! Tacotäyte syntyy yhdessä astiassa.

Ennen kuin kvinoan kaataa kattilaan, se täytyy huuhdella huolellisesti. Minä teen sen helpoimmalla tavalla: kuuman ja juoksevan veden alla kvinoa siivilässä. Joku toinen huljuttelee kvinoaa hetken keitetyssä vedessä heittäen sitten veden pois. Huuhtelu vie kvinoasta kitkerän maun, saponiinin. Tätä vaihetta ei kannata skipata. Tai jos kerran skippaat, seuraavalla kerralla kyllä muistat.

Vegetacot & yhden astian kvinoa-mustapaputäyte

Kvinoa-paputäytteen lisäksi vegetacot täytetään acokadolla, kourallisella korianteria ja halutessasi valmiilla salsalla. Juusto sopii myös hyvin sekaan!

Resepti

Vegetacot & yhden astian kvinoa-mustapaputäyte

neljälle

täyte

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 400 g tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • noin 200 g mustapapuja (säilyke)
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl jeeraa eli juustojuminaa
  • 1/2–1 tl savupaprikajauhetta
  • hieman chilirouhetta
  • 1 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
  • noin 2 tl sokeria tai hunajaa
  • suolaa

lisäksi

  • tortillalettuja
  • avokadoa
  • salsaa
  • limen lohkoja
  • tuoretta korianteria

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti.
  2. Hienonna kuorittu sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  3. Laita kaikki ainekset kattilaan.
  4. Anna kiehua hiljalleen kunnes kvinoa on kypsää (noin 15 min.)
  5. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  6. Leikkaa avokadon hedelmäliha viipaleiksi tai kuutioiksi.
  7. Tarjoa täyte tortillalettujen, avokadon, valmiin salsan, korianterin ja limen lohkojen kanssa.