• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Keittiöpuutarha

Viimeisiä viedään – satokausi päättyy

Näin se on: satokausi on päättymässä. Ei auta, vaikka kuinka pyristelisi. Muutaman viikon ajan olen yrittänyt auttaa kasvihuoneen tomaatti- ja kurkkukasvustoja kypsymään yöllisellä lisälämmöllä. Termostaattiin kytketty auton sisäilmanlämmitin on pöhöttänyt lämmintä ilmaa, jos lämpötila on laskenut alle viiden asteen. Lämmön lisäksi pieni puhallin kierrättää ilmaa sen verran, ettei homekasvustuja niin helposti pääse lasien sisään pesiytymään. Tomaatit ja kurkut ovat kasvukauden keinotekoisesta pidennyksestä innoissaan ja jo varsin syksyisen rähjäisen näköiset varret kypsyttävät makeita hedelmiä tasaiseen tahtiin.

Syyskuun vaihduttua lokakuuksi ja ilmojen yhä kylmetessä olen (viimein) antamassa periksi. Kypsymättä on vielä parisenkymmentä tomaattia, jotka täytyy pelastaa sisätiloihin saamaan väriä. Makua ei sisäkypsytyksessä pulleroisiin enää imeydy, joten ehkä vihreistä tomaateista voisi tehdä jotain maustettua hakkelusta? Olisiko ideoita?


3 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Sitruuna-valkosipulimarinadissa uitettu kana
Next Post: Tuliset tanssit chilien tahtiin »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    6.10.2010 at 18:48

    Miia h: Sinä sen sanoit! Minä olin ihan varma, että joku leffa vihreisiin tomaatteihin liittyy, mutta mulla ei tullut mieleen muuta kun Ihanat naiset rannalla (ja mitenkähän se taas tähän liittyy?)

    Anonyymi: Hyvä kun otit chilit puheeksi! Talven varalle jää mukava chilisaalis. Osa on (tylsästi) kuivumassa ja osa yrittää vielä sinnitellä kasvihuoneessa. Ainakin yhdestä kuumasta vinkistä kuuluu perästä, mutta kylmä vinkki talven varalle on ottaa siemenet kypsistä chileistä talteen ja tyrkätä tammikuussa multaan. Ja taas odotellaan satoa 🙂

    Reply
  2. Anonyymi says

    6.10.2010 at 13:58

    Mutta mitä tapahtuu chileille??? Onko kaikki jo popsittu, vai jäikö sittenkin jotain myös talven varalle 🙂
    Kerro Hannele kuumat (kylmätkin käy) vinkit chilien säilöntään!

    Reply
  3. miia h says

    5.10.2010 at 15:51

    Paistetut vihreät tomaatit? 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.