Viimeisiä viedään – satokausi päättyy

Näin se on: satokausi on päättymässä. Ei auta, vaikka kuinka pyristelisi. Muutaman viikon ajan olen yrittänyt auttaa kasvihuoneen tomaatti- ja kurkkukasvustoja kypsymään yöllisellä lisälämmöllä. Termostaattiin kytketty auton sisäilmanlämmitin on pöhöttänyt lämmintä ilmaa, jos lämpötila on laskenut alle viiden asteen. Lämmön lisäksi pieni puhallin kierrättää ilmaa sen verran, ettei homekasvustuja niin helposti pääse lasien sisään pesiytymään. Tomaatit ja kurkut ovat kasvukauden keinotekoisesta pidennyksestä innoissaan ja jo varsin syksyisen rähjäisen näköiset varret kypsyttävät makeita hedelmiä tasaiseen tahtiin.

Syyskuun vaihduttua lokakuuksi ja ilmojen yhä kylmetessä olen (viimein) antamassa periksi. Kypsymättä on vielä parisenkymmentä tomaattia, jotka täytyy pelastaa sisätiloihin saamaan väriä. Makua ei sisäkypsytyksessä pulleroisiin enää imeydy, joten ehkä vihreistä tomaateista voisi tehdä jotain maustettua hakkelusta? Olisiko ideoita?

3 Comments

  1. Miia h: Sinä sen sanoit! Minä olin ihan varma, että joku leffa vihreisiin tomaatteihin liittyy, mutta mulla ei tullut mieleen muuta kun Ihanat naiset rannalla (ja mitenkähän se taas tähän liittyy?)

    Anonyymi: Hyvä kun otit chilit puheeksi! Talven varalle jää mukava chilisaalis. Osa on (tylsästi) kuivumassa ja osa yrittää vielä sinnitellä kasvihuoneessa. Ainakin yhdestä kuumasta vinkistä kuuluu perästä, mutta kylmä vinkki talven varalle on ottaa siemenet kypsistä chileistä talteen ja tyrkätä tammikuussa multaan. Ja taas odotellaan satoa 🙂

  2. Mutta mitä tapahtuu chileille??? Onko kaikki jo popsittu, vai jäikö sittenkin jotain myös talven varalle 🙂
    Kerro Hannele kuumat (kylmätkin käy) vinkit chilien säilöntään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.