Vuohenjuustomoussea ja chili-paprikahilloa rapealla leivällä
Kokkeillaan-Kotiharmi tarjosi helmikuisissa chilibileissä soppashotteja sekä hapankorppua pehmeällä vuohenjuustomoussella. Soppa-aineksia meillä ei ollut, mutta levitimme hieman yksinkertaistettua moussea uunissa paahdetuille leiville. Päälle lusikoimme joko Kotiharmin tuomaa chili-paprikahilloa tai paholaisenhillomukaelmaa, en tiedä kumpaa purkissa oli. Tuore basilika sai leivän maistumaan keväältä.
****
Vuohenjuustomousse
150g (1 prk) pehmeää vuohenjuustoa (meillä Chavroux)
vajaa 1 dl vispikermaa
mustapippuria myllystä
hyvää, vaaleaa leipää
puolikas valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vuohenjuusto ja mustapippuria, sekoita. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero leikkauspinnalla leipäviipaleita. Paahda leivät rapeiksi n. 200 asteisessa uunissa. Nosta leivät uunista ja huiskuttele niiden päälle hieman oliiviöljyä.
Levitä vuohenjuustomoussea leiville, lusikoi päälle hieman hilloa ja laita päällimäiseksi tuoretta basilikaa.
****