Yrttinen tomaatti-mozzarellasalaatti

Jos puhveli määkisi (vai miten ne ääntelee?) omassa pihassa, olisi klassisen mozzarellasalaatin ainekset saatavilla tähän aikaan vuodesta portin tältä puolelta. Ilman puhvelinmaitojuustoakin salaatti toki toimii, mutta sehän on jo sitten ihan toinen juttu. Nyt kun joka päivä punastuu uusi satsi tomaatteja, on tomaatteja syöty aamupalaksi, välipalaksi, salaateissa, leivänpäällä ja matkaeväänä (kasvihuoneesta keittiöön). Parhaimmillaan punaposket ovat mielestäni tuoreena. Vielä en ole raatsinut herkkuja edes kypsentää. Hyvä että tohdin pilkkoa saati maustaa. Rohkenin kuitenkin tarttua veitseen.

Yrttinen tomaatti-mozzarellasalaatti syntyy helposti ja nopeasti. Puolitin pienet mozzarellapallot, jotta makuaineille tulee enemmän tarttumapintaa. Myös tomaatit laitoin melko pieniksi lohkoiksi/kuutioksi. Osa tomaateista oli sen verran monimuotoisia, ettei kaikkia palasia voi lohkoiksi sanoa. Saksin kulhoon myös reilun kourallisen tuoreita yrttejä: basilikaa, timjamia ja oreganoa. Mitkä tahansa tuoreet yrtit sopivat sekaan. Esimerksiksi persilja ja (villi)rukola antavat mukavan, hieman erilaisen, sävyn. Lopuksi sekoitetin joukkoon omaan suuhun sopivasti happoa, makeutta ja suolaisuutta. Nyt kun tomaatit ovat kaupassakin melko makeita, ei sokeria välttämättä tarvitse lisätä. Pieni hyppysellinen sokeria tuo kuitenkin tarvittavaa makeutta ja taittoa hapolle erityisesti talviaikaan, kun tomaatit maistuvat  – no tiedätte kyllä.

Salaatti on hyvää sellaisenaan, tuoreen leivän kanssa tai lisäkkeenä vaikka grilliherkuille. Salaattipedillä ja porkkanaviiluilla höystettynä yrttinen tomaatti-mozzarellasalaatti maistui myöskin.

* * *

Tomaatti-mozzarellasalaatti

3-5 tomaattia
1 pkt mozzarellaa
reilu kourallinen tuoreita yrttejä
2-3 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl valkoista viinietikkaa (maustetutkin käyvät hyvin)
ripaus (sormi)suolaa
ripaus sokeria
mustapippuri myllystä

Pilko tomaatit, mozzarella ja yrtit. Lisää joukkoon öljy, viinietikka ja mausteet. Sekoita ja anna makujen tasaantua hetki (jos maltat).

2 Comments

  1. olen kovasti ihastunut siihen pirkan parhaat – mozzarellaan. Sitä tuhottiin tänäkin iltana paketti. Voisin kuvitella että se sopisi hienosti tähän salaattiin… Kokeilepa joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.