Nopsa kikhernesalaatti

Tämä ruokaisa kikhernesalaatti on pelastanut minut monessa tilanteessa, jossa lounasta tai lisäkettä on tarvittu nopeasti. Yleensä kaapissa on tölkki tai kaksi säilykekikherneitä akuutin hummushimon varalta, joten pääraaka-aine on vain purkin avaamisen takana. Vajaassa viidessä minuutissa salaatti on jo lautasella. Salaatti toimii lounaana sellaisenaan tai leivällä ryhdistettynä, jolloin annoksesta riittää kahdelle. Lisäkkeenä jaettavaa riittää useammallekin.

****
Kikhernesalaatti

1 säilyketölkki kikherneitä
2 tomaattia
½ dl persiljasilppua
1 valkosipulinkynsi
1/4 – 1 punainen chilipalko (chilin tulisuusasteesta riippuen)

2 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
vajaa ½ tl suolaa (Herbamarea)
vajaa ½ tl sokeria

Kaada säilykekikherneiden liemi pois ja huuhtele herneet kylmällä vedellä. Anna valua. Kuutioi tomaatit ja silppua persijaa, valkosipulinkynsi ja haluamasi määrä chiliä. Minulla oli käytössä keskivahvaa chiliä (vahvuusaste 5 asteikolla 0-10), joten käytin noin 1/4 palosta. Siemenkiinnikkeiden poisto vähentää polttavaa tulisuutta. Sekoita kulhossa valutetut kikherneet, tomaattikuutiot, persilja, valkosipuli ja chili. Pyöräytä kastikkeen ainekset yhteen ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Jos aikaa on, anna makujen tasaantua puolisen tuntia.

****