Kesäkurpitsa pitsanpohjana

Kesäkurpitsa ei ole ollut moksiskaan kylmistä öistä tai sateesta, rikkaruohoista tai hoitamattomuudesta vaan tekee yhä kiihtyvällä tahdilla mahtavia hedelmiä. Tuommosista kasveista minä pidän!

Keittiössä on yritetty pohtia, mitä uutta ja kivaa kesäkurpitsasta loihtisi. Nytkin pöydällä pötköttää kaksi keltaista pamppua. Keitot ei nyt kiinnosta, eikä täytetyt kesäkurpitsatkaan. Paahdetut ja marinoidut viipaleet ovat hyviä, samoin kesäkurpitsatahna. Monessa blogissa on kehuttu myös kesäkurpitsa-halloumpihvejä.

Pari viikkoa sitten käytin viipaleita pikkupitsojen pohjana ja olin vahingossa melkein Julian jalanjäljillä; Rosmariinin tekemät pitsat munakoisopohjalla olivat alkujaan Childin reseptoimat.

Kesäkurpitsa toimi pohjana erinomaisesti ja pellillinen pikkupitsoja hävisi hetkessä. Täytteitä voi varioida tietysti kaapin kätköjen mukaan. Meillä päälle raastettiin juustonkantoja ja pilkottiin pala rakkaiden Ranskasta tuomaa pähkinäsalamia.

Jos sinulla on joku kesäkurpitsainen hittiresepti, jätä vinkkisi kommenttolootaan ja pelastat päiväni.

****

Kesäkurpitsapitsat

kesäkurpitsaviipaleita
täytteitä maun mukaan
juustoa

tomaattipyrettä
ketsuppia
suolaa, pippuria, sokeria
(valkosipulia)

Leikkaa kesäkurpitsasta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista viipaleita kuumalla pannulla molemmin puolin, jotta liika neste haihtuu. Laita viipaleet leivinpaperille. Tee kastike sekoittamalla tomaattipyrettä ja ketsuppia (noin 1:1) ja mausta seos. Levitä viipaleille ja laita päälle loput täytteet sekä juustoraaste. Paista n. 200 asteisessa uunissa kunnes juusto on saanut väriä.

****