• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Leivonta Piirakat

Pannacottapiiras

Pannacottapiiras on upea yhdistelmä klassista panna cotta -jälkiruokaa ja marjapiirakkaa.

Pannacottapiiras päätyi pöytään roadtripin päätteeksi: Tuijotin pannacottapiiraan reseptiä noin viisituhatta ajokilometriä. 

Lantliv Mat&Vin – lempi ruokalehteni – on nimittäin usein täynnä herkkuja ja tämä resepti löytyi lehden kesäisestä numerosta (2012). Pannacottapiiras päätyi lopulta kahvipöytään yhtenä suloisena kotisunnuntaina, kun vanhempani hemmottelivat meitä sankollisella tuoreita mustikoita ja oman pihan mansikkapenkki vielä pullisteli marjoja.

Piiras oli kermaisan täyteläinen, vaikka korvasinkin osan ohjeen kermamäärästä maidolla. Sittemmin tätä piirasta on tehty erilaisilla variaatioilla. Sitruunainen panna cotta on yksi täytesuosikeistani. Päälle voi laittaa kauden marjoja tai hedelmiä.

Kokeile myös näitä panna cotta -reseptejäni ja samantyylisiä lemon possetteja:

  • Jogurttipannacotta
  • Salmiakkipannacotta
  • Matcha-sitruunaposset
  • Limettiposset vadelmilla

Pannacottapiiras

Pannacottapiiras on upea yhdistelmä klassista panna cotta -jälkiruokaa ja marjapiirakkaa
Esivalmistelu1 hr
Kypsennys10 mins
Hyytyminen4 hrs
Annokset: 6

Välineet

  • Irtopohjavuoka (myös piirakkavuoalla onnistut)

Raaka-aineet

pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 125 g kylmää voita
  • 1 kananmuna
  • tilkka vettä tarvittaessa

pohjan tilkintään

  • 1 kananmunan keltuinen
  • 1 tl kermaa/maitoa

täyte

  • 7 dl kermaa (tai kerman ja maidon sekoitusta)
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 limetin mehu
  • 4 liivatelehteä
  • tuoreita marjoja

Tee näin

  • Tee ensin pohja.
  • Sekoita kuivat aineet ja nypi sekaan kuutioitu, kylmä voi.
  • Lisää kananmuna ja työstä taikinaksi, lisää tarvittaessa pieni tilkka nestettä.
  • Kaulitse taikinasta pyöreä levy ja painele se huolellisesti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 23 cm halkaisijaltaan). Ole tarkkana, ettei pohjassa ole reikiä.
  • Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  • Paista pohjaa 200–225 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia eli kunnes pohja on saanut hieman väriä.
  • Sitten seuraa tärkeä vaihe: Sekoita keltuainen ja kermatilkka hyvin sekaisin ja sivele pullasudilla seosta kuumalle piiraspohjalle tarkasti joka paikkaan. Seos tilkitsee mahdollisesti uunissa tulleet halkeamat, eikä täyte pääse valumaan kaukalosta ulos. Tee siis sively huolellisesti, älä oikaise tässä kohdassa. Jäähdytä pohja.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Mittaa kattilaan sokeri ja kerma tai kerman ja maidon seos.
  • Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kattilaan.
  • Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä.
  • Purista kerman joukkoon limen mehu sekä hieman pestyä ja raastettua kuorta, jos haluat.
  • Ota desin verran seosta erilliseen kuppiin, purista liivatteista vesi pois ja sekoita kupissa olevan kerman joukkoon. Kaada pienestä kupista seos kattilaan ja sekoita huolellisesti. Näin toimien voit olla varma, ettei kakkuun tule liivateklönttejä.
  • Kaada täyte varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  • Ota kakku pois jääkaapista kun täyte on kokonaan hyytynyt, irrota irtopohjavuoan reunus ja lado päälle reilusti tuoreita marjoja.


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Must+vvm=tosihyvämehu
Next Post: Kesäkurpitsa pitsanpohjana »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    22.8.2012 at 17:03

    Hyvin pysy kasassa, vaikka käytin vain 4 liivatetta (ohjeessa +1/2). Tuoreet marjat saa kaiken näyttämään hienolta, plääh kun pian aika on ohipois.

    Reply
  2. Anna says

    22.8.2012 at 16:48

    Korvamerkkasin myös tuon tortun mutta jäin pohtimaan sen kasassa pysymistä leikkuun jäljeen. Näköjään huoli on aiheeton sillä kauniistihan se siinä seisoo! Eli tekoon vaan. On hienon näköinen ja pannacotta vielä mun lempparijälkkäri muutenkin.

    Reply
  3. Hannele says

    22.8.2012 at 10:48

    annemi, eikö! Ja pannacotta on siitäkin loistava, että sitä voi maustaa kauden mukaan (tai olla maustamatta)

    Ulla, tiesitkö että liivatteen käytön salaisuutena on hyytymistaiat. Ne täytyy aina muistaa tehdä.

    Reply
  4. Ulla says

    22.8.2012 at 08:49

    Vau, miten ihana piiras! Pakko kokeilla, tai siis kokeiluttaa, kun minä en ikinä onnistu liivatteen kanssa, mutta chef osaa niitä käyttää.

    Reply
  5. annemi says

    22.8.2012 at 06:40

    Juhlava ja kaunis piiras, laitanpa reseptin jemmaan syksyn juhlia varten 🙂

    Reply
  6. Hannele says

    22.8.2012 at 04:49

    Ei se lantlivin lievä motkahdus siis jotunutkaan loman loppumisesta:)

    Pannacottapiiras on kyllä mainio ohje ja se syödäänkin vesikielellä (siis hei 7 desiä kermaa – ei voi olla pahaa). Pieni limelisä kyllä raikasti cotan.

    Reply
  7. Jonna says

    21.8.2012 at 20:37

    Minulla on sama resepti merkattuna ja olen tuijottelut sitä vesi kielellä koko kesän 😉

    Lantliv Mat & Vin on omakin ehdoton suosikkini, mutta nyt uusimmassa numerossa oli kyllä tavallista vähemmän kokattavaa. Himoitsen tosin sitä pientä suloista päärynäkakkua…

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.