Grillattu kaalileipä
Grillattu kaalion ollut meillä kahden edellisen kesän lisäkehitti. Lämpimän ja rouskuvan kaalin maku on yhtäaikaa syvä ja pehmeä. Nyt kaali piiloutui leivän väliin juuston kanssa. Grillissä rapeutunut leipiä, sulanut juusto ja lämmennyt kaali – ai että miten hyvää.
Resepti on Herra Kokin käsialaa; en olisi kuunaan keksinyt näin hyvää ideaa. Meillä leivät paahdetaan voileipägrillissä, joka on leipämestarin mielestä yksi keittiön parhaita laitteita. Taidan olla samaa mieltä, sillä kun leipägrilli on kuumana istun sohvanmutkassa, luen lempilehteä ja odotan kutsua pöytään.
Resepti
Grillattu kaalileipä
kahdelle
4 paahtoleipäviipaletta (tai muuta vaaleaa leipää)
1 rkl majoneesia tai ranskankermaa
vajaa 1 tl dijon-sinappia
2-4 siivua hyvin sulavaa juustoa (esim. cheddar)
kaksi viipaletta keräkaalia (paksuus 1 cm)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita majoneesiin sinappi ja sivele kaksi leipää seoksella. Leikkaa kaalista kaksi sentin paksuista viipaletta ja nosta ne majoneesilla siveltyjen leipien päälle. Rouhaise kevyesti suolaa ja pippuria kaalin päälle. Laita päälle vielä juustoa ja nosta toiset leivät kansiksi. Leikkaa leivän reunoja pitkin ylimenevät kaalit pois (ja syö ne).
Voit grillata leivän joko voileipägrillissä, ulkogrillissä tai keskilämmöllä paistinpannulla molemmin puolin. Salaatin kanssa tarjoiltuna leipä on oiva lounas.
Voit vaihtaa keräkaali kukkakaaliin – hyvää niinkin!
_____
Kokeile myös klassista Croque Monsieur -leipää karamellisoidulla sipulilla.
Olen täysin samaa mieltä ekasta lauseesta!
Nämä tämmöiset "herrojen herkut" ovat usein ihan mahtavia makuyllätyksiä! Kaalileipä on täälläkin uusi tuttavuus.
Tietenkin oon nostanu sut listoille! Hetihän mä nostin, kun tipuin pois siltä yhteiseltä listalta 🙂
Kaalileipä on hyvää, ainakin noin niinku omasta mielestä.
Uskon näin! Hyvää on, kunhan suola vaan on kohdillaan 🙂
Ihan samat sanat sanoin miehelleni, kun kaalileipää tarjoiltiin minulle ekaa kertaa 🙂
Kiitos Tiina, mukavaa syyskuuta sinullekin!
No jo on erikoista. Pakko olla hyvää. Mä koklaan. Ja kiitos ystävä kun oot nostanu mun listoille! 🙂
No tämä kaalileipä maistuisi varmasti minullekin, nam. 🙂
Kaalia lämpien leipien väliin, miksen ole ennen tajunnut kokeilla tätä! Ihanan näköistä, ja syksyistä! Kivaa syyskuun alkua, Hannele!
No jee! Leipägrillillä meillä tehdään myös quesadillat, pitat, leivänpaahdot ja joskus jonkun muunkin pikapaahdot. Haaveissa on kuulema semmonen iso ja pähee leipägrilli 🙂 Kaikkea sitä.
Keräkaali on kyllä hämmentävän hieno ja monikäyttöinen kasvis.
"kun leipägrilli on kuumana istun sohvanmutkassa, luen lempilehteä ja odotan kutsua pöytään" – ihan kuin meikäläisen suusta 🙂 Leipägrilli on kovassa käytössä meilläkin, joten kiva saada uusia leiväntäyttövinkkejä.