Guacamolella täytetyt kananmunat

 

Täytetyt kananmunat ovat klassisia pääsiäisen ajan alkupaloja – eikä syyttä. Ne ovat helppoja tehdä ja juuri sopivan kokoisia ruokahalun herättäjiä. Usein täytteeseen sekoitetaan myös kananmunan keltuaiset, mikä on tietenkin järkevää, jotta kaikki raaka-aineet tulevat hyödynnettyä. 

Nyt keltuaiset saivat jäädä odottamaan tulevia innovaatiota, sillä täytin valkuaiskupit raikkaalla guacamolella. Pöydässä istuneet mätitahnaloversitkin pitivät guacamoletäytteisiä kananmunia vähintään yhtä herkullisina kuin pari vuotta sitten pääsiäisenä tehtyjä perinteisempiä munaversioita

****


Guacamolella täytetyt kananmunat

kovaksi keitettyjä kananmunia

avokadoa

tomaattia

limetin mehua

suolaa

valkosipulia

tuoretta korianteria

(sipulia)

tuoretta chiliä tai Sriracha-kastiketta

Keitä kananmunat ja jäähdytä ne. Sekoita guacamolen ainekset, anna tekeytyä hetki, ja täytä puolitetut kananmunat, joista keltuainen on poistettu. Pirskottele päälle halutessasi Sriracha-kastiketta tai tuoreen chilin hippusia.

****

ps. Kuvaaja nappasi kuvan ennen chilikastikkeen lisäämistä. Kokit ja Potit -Instagramissa näet otoksen seuraavasta vaiheesta.

 

8 Comments

 1. Teillä on toiminut siskosten työnjako aivan erinomaisesti 🙂 Minä muistan vaan, että meillä molemmat siskokset halusi leivän tai sämpylän alapuolen. Se on minusta edelleen paljon parempi!

 2. Ovatpas ne kyllä nättejä. Näistä tulee lisäksi mieleen lapsuus, jolloin halusin syödä kananmunista vain valkuaiset (sisko söi puolestaan keltuaiset). 😀

 3. Kiva!
  Kannattaa maustaa guacamole hippusen yli, jotta maku on tasapainossa valkuaisen kanssa syötynä (lisään tämän tuohon tekstiinkin, huomasin sen oikeastaan vasta tänään kun söin jämiä lounaalla).

 4. En ajatellutkaan näitä terveellisenä ruokana, ennen kuin luin kommenttisi 🙂 Mutta taitaa mennä ainakin rasvoja ajatellen oikeaan suuntaan, kun keltuainen jää pois (tässä ruoassa, paikkaantuu jossain toisessa sitten) ja korvaantuu kasvisöljyisellä avokadolla. Herkkua joka tapauksessa!

 5. Kiitos, Minna!
  Täytetyt kananmunat mieltää helposti vain pääsiäisen herkuksi, vaikka aivan hyvin niitä voisi tehdä pitkin vuotta, sesongin mukaan.

 6. Nam, voiko tuosta enää herkullisemmaksi "terveys"alkupala mennä!

 7. Mmm, herkullisen näköisiä. Minustakin kananmunat ovat ihana alkupala. Sopivan kokoisia ja täytteillä saa ihanaa vaihtelua. Liian harvoin tulee itse asiassa tehtyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.