| |

Halloumi tikka masala

Kourallinen mausteita, tomaattimurskaa ja rapeaksi paistettua halloumia. Ihana halloumi tikka masala on niin helppoa!

Olen tehnyt tikka masalaaennenkin. Se on loistavaa millä tahansa proteiinilla täydennettynä. Kikherneet kumoan tomaattiseen kastikkeeseen useimmiten – niitä on aina kaapissa. Mutta tämä versio, jossa kastikkeeseen upotetaan paahdettua halloumijuustoa, on ehkä tämänhetkinen suosikkini. Samalla pannulla juuston kanssa paahtuvat myös kirsikkatomaatit. Kuumuudessa räjähtelevät tomaatit maistuvat ihanilta!

Luulen, että teen kastikkeen joka kerta eri tavalla. Joskus lisään kastikkeeseen kookosmaitoa antamaan kermaisuutta. Nyt menin pelkällä tomaattimurskalla. Jos ruoan haluaa saada pöytään pian, kannattaa mausteita ladata ihan kunnolla. Jos aikaa on enemmän, avautuvat mausteet paremmin ja niitä tarvitaan vähemmän. Pyöreyttä kastikkeeseen taas tuo sokeri. Pidemmällä haudutuksella sokeriakin kaipaa vähemmän. Mutta joskus aikaa on vähemmän, jolloin mausteita ja sokeria täytyy olla enemmän. Nyt menin itsekin sekaisin enemmän kuin vähemmän. 

Resepti

Halloumi tikka masala

neljälle

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

2 tl garam masalaa

2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl savupaprikajauhetta (mieto)

800 g (2 prk) tomaattimurskaa

1 1/2 tl suolaa

noin 2 tl sokeria

1 pkt halloumijuustoa

kirsikkatomaatteja

tarjoiluun

keitettyä riisiä 

tuoretta korianteria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä. Lisää tomaattimurska ja hauduta noin puoli tuntia. Mausta suolalla ja sokerilla. Tarkista kastikkeen maku ja säädä tarvittaessa.

Kastikkeen hautuessa paista viipaloitu tai kuutioitu halloumi kuumalla pannulla öljyssä. Voit paistaa samalla pannulla myös kirsikkatomaatteja. Lisää juusto ja tomaatit kastikkeeseen.

Tarjoile keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

_____