|

Hapankaalia ja pekonia smetanahauteessa

Lauantaisten nyyttäreiden viemisiä pohtiessani Herra Kokki heitti idean euroviisuteeman ympärille kasattavasta kokonaisuudesta. Sivusimme pohdinnoissamme euroviisusuosikkimaiden ruokakulttuuria, euroopan läpileikkaavaa crosskitcheniä ja päädyimme saksalaisen ruokakulttuurin pähkäilyyn. Jos aikaa kokkailuun olisi ollut enemmän, olisi keittiössämme saattanut valmistua ensimmäistä kertaa kotitekoista makkaraa, sillä se oli ensimmäinen asia, joka yhdistyi mielissämme saksalaiseen ruokakulttuuriin. Toinen mieleen tullut, pataan muhimaan päätynyt, ruoka(-aine) oli hapankaali. Muuta ei sitten tullutkaan mieleen. 

Lopulta kassiin päätyi suomalaiskansallisen ruisleipä (jonka väsäämiseen muunnetulla reseptillä palaan tuonnempana) sekä smetanassa haudutettua hapankaalta. Haudutetun hapankaalin resepti hyväksytettiin vaativalla kellaribändikomitealla ennen Jauhantapajalle kiikuttamista. Approved. Bestätigt.

****

Smetanassa haudutettua hapankaalia ja pekonia

1 pkt (170g) pekonia

n.500g hapankaalia

2 prk smetanaa

2 tl hunajaa

(suolaa)

mustapippuria

Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi. Kuumenna kattilaa liedellä ja paista pekonisilppua muutama minuutti. Pekonin ei tarvitse olla täysin ruskistunutta. Lisää joukkon smetana ja hapankaali. Sekoita. Hauduta pienellä lämmöllä noin tunnin verran välillä sekoitellen. Mausta hunajalla, sekoita ja anna hautua vielä hetki. Maista ja lisää hivenen suolaa halutessasi. Rouhi joukkoon mustapippuria.

****

Haudutettu hapankaali maistuu erinomaisesti bratwurstin kanssa. Myös ruisleivän päällä hauduke toimi mainiosti. Resepti on peräisin karppaus.info -sivustolta, jonne nimimerkki Mummu oli sen kirjannut.