Marinoitu sitrushedelmäsalaatti

Ruotsalainen Lantliv Mat&Vin on uusi, ihana ruokalehtisuosikkini. Lehti on visuaalisesti kotoisa ja sopivan rouhea, kuvat ovat kauniita ja mikä parasta, reseptit houkuttelevia. Kovin montaa reseptiä ei toteutukseen saakka ole vielä päätynyt, mutta pari lehteä pullistelee hiirenkorvamerkkejä.

Yhden hiirenkorvan kohdalta löytyi hedelmäsalaatin marinadi (nro 2/2011). Tavalliseen, makeitakin hedelmiä sisältävään salaattiin en makeaa marinadia kaipaa, mutta vanilja-passionhedelmämarinadin testaaminen sitrushedelmiin houkutteli.

Näpertelin sitrushedelmistä kalvot pois kuorimalla hedelmistä tarkasti pois kaiken valkoisen kuorenaluksen ja lohkomalla hedelmät kalvojen vierustoista. Kalvottomat hedelmälohkot ovat paitsi mukavia syödä myös marinoituvat helposti.

Appelsiinit ja (veri)greippi toimivat salaatissa hienosti. Lohkoin mukaan myös sitruunan, joka lillui liemessä muita pidempään aiheuttaen silti syödessä pieniä irvistelyjä. Ehkä sitruunalohkot olisivat saaneet marinoitua vieläkin pidempään. Tai no, makuasia; Herra Kokin mielestä sitruuna toi sekoitukseen sopivaa terää. Sitrushedelmäsalaatin kanssa voi tarjota vaniljavaahtoa tai hieman sulanutta vaniljajäätelöä. Herkkua!

****

Sitrushedelmäsalaatti ja passionhedelmä-vaniljamarinadi (2-4 annosta)

2 (veri)greippiä
2 appelsiinia
1 sitruuna

1 dl vettä
2 rkl sokeria
½ vaniljatangosta raaputetut siemenet
1 kanelitanko (meillä ei ollut kaapissa, joten jätin pois)
(1 rkl sitruunamehua)
1-2 passionhedelmä

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, vaniljansiemenet ja kanelitanko. Keitä hiljalleen ilman kantta kymmenisen minuuttia. Jäähdytä ja nappaa kanelitanko pois. Halkaise passionhedelmä(t) ja raaputa sisus marinadiin. Jos et laita sitruunaa hedemäsalaattiin, mausta liemi sitruunamehulla

Kuori hedelmät tarkasti ja lohko hedelmät kalvojen vierestä, jotta saat niistä kauniita, kalvottomia suupaloja. Laita hedelmälohkot kulhoon ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa tunteroinen. Tarjotessasi voit valita kahdesta tavasta: voit joko nostella hedelmälohkot marinadista tarjoiluastioihin tai tarjoilla liemineen päivineen. Minä nostelin lohkot kippoihin ja lurautin hieman lientä päälle. Vaniljavaahto tai hieman sulanut vaniljajäätelö sopii hyvin hedelmien kanssa tarjottavaksi.

****

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.