Helppo aamiaispiirakka
JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU
Lehtitaikinalevyn päälle ladotaan herkkuja ja maailman helpointa suolaista piirakkaa paistetaan uunissa kymmenisen minuuttia. Ja se on siinä! Tämän helpommaksi ei suolaisen piirakan leipominen voi mennä. Aamiaispiirakaksi nimetty ruoka sopii syötäväksi tietenkin myös iltapalalla, brunssilla tai vaikka lounaaksi. Päälle tai vierelle voi koota runsaan salaatin, jotta kokonaisuus on raikkaampi.
Resepti
Helppo aamiaispiirakka
2–4 annosta
2 lehtitaikinalevyä
2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1 tl sinappia
2 chorizomakkaraa
2 kananmunan keltuaista
päälle
kirsikkatomaatteja
yrttejä
Sulata lehtitaikinalevyt ja kuumenna uuni 200 asteessa. Viillä veitsellä noin 1 cm taikinalevyjen reunoista Sekoita smetanaan sinappi ja levitä seos taikinalevyjen päälle viiltämiesi reunojen sisäpuolelle. Laita makkarat ja kananmunan keltuaiset smetanan päälle.
Paista noin 10–15 minuuttia eli kunnes taikinareunat ovat saaneet kullanruskean värin ja makkara on kypsä. Jos haluat keltuaisen pysyvän valuvana, lisää se myöhemmin piirakan päälle.
_____
Nyt ei tarvitse enää odotella! Ihanaa, kun resepti oli mieleinen.
No eipä ole tullut mieleenkään tällainen mutta koko ikäni oon jotaki samanmoista odotellut! Kiitos siis reseptistä. 🙂