• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Kakut Leivonta

Jauhoton suklaakakku

Luulen, etten ole ainoa, joka kaipaa välillä tuhtia ja tahmeaa suklaakakkua. Kakku toimii kuin salmiakki: se auttaa kaikkiin pikkuvaivoihin.

Jauhoton suklaakakku on muunnos aiemmin julkaisemastani tahmakakusta. Suurin ero on tavassa, jolla kakku leivotaan. Aiemmin vain sekoitin kaikki ainekset suklaa-voisulan joukkoon. Se on helppo ja toimiva tapa silloin, kun kakkuvuoka kestää takuuvarmasti nestemäisen taikinan vuotamatta. Nyt tein valkuaisista ja sokerista marenkivaahdon, jonka nostelin muiden ainesten joukkoon. Taikinasta tuli vaahtomaista ja kakusta rakenteeltaan täydellisempää.

Kuten kuvasta voit päätellä, leivoin kakun silloin kun marjakausi oli vielä kiihkeä. Nyt syksyllä kakun päälle voi laittaa vaikka karpaloita, luumuja, hapokkaita omenoita tai päärynöitä.

Resepti

Jauhoton suklaakakku
6-8 annosta

taikina
200g tummaa suklaata
200g voita
1/2 dl kuumaa vettä
hyppysellinen suolaa
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

lisäksi
kauden marjoja tai hedelmiä
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Lisää vesi ja suola hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes saat napakan vaahdon, joka pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Voitele irtopohjavuoka, pohjalle voit halutessasi laittaa leivinpaperin. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä liki valuvan kosteaksi.

Tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä kauden marjojen tai hedelmien sekä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

_____

Muistathan osallistua arvontaa ja lukijatutkimukseen!

 


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Tacosalaatti – tuhdisti vege
Next Post: Porkkanasalaatti harissakastikkeella »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    27.9.2015 at 17:09

    Vähän kun paistaisi suklaavaahtoa 🙂

    Luumut ja vaniljakastike – todella hyvä kombo!

    Reply
  2. Annis says

    27.9.2015 at 16:01

    Hmmm mielenkiintoista. Tuo koostumus on pakko kokea eli tätä pitää kokeilla 🙂 Luumujen ja vaniljakastikkeen kanssa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.