• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kakut Leivonta

Jauhottomat minimutakakut

Minimutakakut ovat suupalan kokoisia mutakakkuja, joiden päälle laitetaan kermavaahtoa tai tuorejuustokuorrutetta sekä marjoja. Ne ovat täydellisiä pikkujälkkäreitä tai vaikka brunssipöytään sopivia makeita suupaloja.

Tein nämä jauhottomat ja siten myös gluteenittomat miniatyyrikakut reseptillä, jonka olen aiemmin julkaissut kakkuna. Kakkutaikina on kuin suklainen, unelmankevyt ja kuohkea pilvi, joka ei ole tietysti oikeasti keveyttä nähnytkään, sillä se on täyttä tavaraa. Valmis kakku – tai minileivos – on tahmea kuten mutakakun pitääkin olla. Hauska idea on tarjota minikakut valmiiksi lusikoissa. Silloin välttyy tahmeilta tassuilta. Paitsi että tahmaisten sormien nuoleminen on kyllä aika ihanaa.

Minimutakakuilla juhlistimme Kokkipottilan kuusivuotista seikkailua. Kuudes vuosi on ollut paitsi herkullinen myös lystikäs. Vuoden kirkkaimpana tähtenä loistaa tietenkin esikoiskirjani, Suupaloja, jonka julkkareita juhlimme maaliskuussa. Vuosi sitten liki kaikki kirjan kuvat oli jo otettu, ja minä sompailin arkea kahden päivätyön sekä kirjan reseptien viimeistelyn ja tekstien kirjoittamisen kanssa. Välillä tarvittiin vähän lisää kynttilöitä ja lasillinen viiniä, sitten taas mentiin. Vuosi oli täyteläinen, se myönnän, mutta samalla se oli paras vuosi ikinä.

Kirja ei olisi koskaan toteutunut ilman blogia, eikä blogi eläisi vahvana ilman lukijoita. Joten sydämellinen kiitos ja suupalan kokoinen mutakakku sinulle, lukijani. Kiitos, että olette. Potluck by one -blogin Terhi kiteytti bloggaamisen ytimen taitavasti. Juuri näin minäkin ajattelen:

“Potluck by one on minulle ainutlaatuinen jakamisen väylä. Eikä se voisi olla sellainen ilman teitä. Jakaessa sekä antajalla että saajalla on yhtä tärkeä rooli. Kiitos, että saan jakaa. Että otatte vastaan ja välillä niin kauniisti saamastanne kiitätte. Sillä on väliä. Sillä on kauheasti väliä.”

-Potluck by one -blogi, 15.8.2016

Resepti

Jauhottomat minimutakakut

noin 20 kpl

Ainesosat  

taikina
100g tummaa suklaata
100g voita
1 rkl kuumaa vettä (tai kahvia)
veitsenkärjellinen suolaa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
1/2  dl sokeria

päälle
noin 1 dl kuohu- tai vispikermaa
(hieman sokeria)
kauden marjoja tai hedelmiä

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää vesi ja suola suklaa-voiseokseen. Vatkaa keltuaiset seokseen yksitellen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes saat napakan, marenkimaisen vaahdon. Voitele minimuffinsipellin kolot ja kaada taikina koloihin. Paista 170 asteessa noin 6 minuuttia eli kunnes kakku on reunoilta hieman napakka mutta keskeltä vielä hyvin kostea. Jäähdytä.

Vatkaa kerma ja makeuta kermavaahto halutessasi pienellä määrällä sokeri. Lusikoi kermavaahtoa minimutakakkujen päälle ja viimeistele herkku marjoilla tai hedelmillä.

_____


25 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Alsacen viinitie
Next Post: Salaatinkastike porkkanan naateista »

Reader Interactions

Comments

  1. Jenni says

    27.8.2016 at 18:25

    Äitini kävi kylässä ja tarttui ruokakirjahyllystä ensimmäisenä sinun kirjaasi ja heittäytyi sen kanssa sohvalle 🙂 Kyllähän nuo marjat kruunaavat kokonaisuuden, tykkään myös kirpeän ja makean raikkaasta liitosta!

    Reply
  2. Veera R. says

    27.8.2016 at 12:01

    Onpa nättejä nämä!

    Reply
  3. Hannele says

    24.8.2016 at 19:47

    Marjat kruunaavat kyllä tämänkin herkun. Miten sitä taas selviää ensi kesään ilman tuoreita marjoja. Kääks.

    Reply
  4. Anonyymi says

    23.8.2016 at 20:37

    *

    Reply
  5. Riikka says

    23.8.2016 at 19:06

    😘

    Reply
  6. Herkkuhovi says

    23.8.2016 at 06:59

    Ihania pikkusuupaloja houkuttelevien kuvien kera. Voin vain kuvitella makean suupalan yhdessä kerman ja kirpsakan marjan kanssa, nam! <3

    Reply
  7. Hannele says

    22.8.2016 at 19:19

    Hui, todellakin! Tuntuu, että julkkarit olivat toissapäivänä. Pääsen sekunnissa takaisin siihen tunnelmaan <3

    En minäkään muistanut synttäreitä ihan oikeana päivänä, mutta viikon sisällä on ihan hyvä saavutus. Kilikolin-blogia minä olen kyllä lukenut ensimmäisestä jutusta saakka!

    Reply
  8. Hannele says

    22.8.2016 at 19:16

    Kiitos Mallaspulla! Ja erityiskiitos kuvakommentistasi. KIITOS <3

    Oikeastaan bloggaaminen toimi viime talvenakin rentouttavana reikänä. Sitä se on aina ollut. Tietysti siihen menee paljon aikaa, mutta lystiä ajankäyttöä se on.

    Reply
  9. Hannele says

    22.8.2016 at 19:11

    Tuo on niin totta! Tietysti näitä voi huomaamatta syödä aika monta.

    Reply
  10. Riikka says

    22.8.2016 at 10:48

    Onko julkkareistakin jo liki puoli vuotta aikaa?! Ja blogin aloituksesta kuusi vuotta? Tämä aika menee hurjaa vauhtia. 😀 Minä tietysti unohdin taas viimeksi oman blogin synttärit, ehkä taas maaliskuussa voisi tsempata, silloin tulee täälläkin kuusi vuotta täyteen, hui!

    Onnea kuusiveelle! 😘🌲

    Reply
  11. Mallaspulla says

    22.8.2016 at 08:57

    Isot onnittelut, hienoja saavutuksia kaikki! Se on juuri noin, että vaikka välillä meinaa väsymys iskeä, niin ne bloggaamisen hyvät puolet voittaa aina 100-0. Jaksan myös kerta toisensa jälkeen ihastella upeita valokuviasi!

    Reply
  12. Alisa W says

    22.8.2016 at 08:42

    Ihania! Mutakakku toimii varmasti paremmin pienissa annoksissa tarjoiltuna. Jotenkin sitä tulee aina muuten silpaistua aivan liian iso pala lautaselle eikä sitä sitten enää jaksa loppuun asti. Tuhtia, mutta hyvää!

    Reply
  13. Hannele says

    22.8.2016 at 05:59

    Kiitos!
    Tahmea suklaakakku on aina hyvää. Ilman jauhoja tahmeus on taattu, nam.

    Reply
  14. Hannele says

    22.8.2016 at 05:59

    Arvaan sen, Erja. Että vähän lisää kynttilöitä ja lasillinen viiniä, niinkös? Nauti matkasta!

    Reply
  15. Hannele says

    22.8.2016 at 05:57

    Kiitos, Minna!
    Se on totta, että bloggaaminen on kivaa. Se on rentouttavaa, kivaa ja inpiroivaa. Ja ruokabloggaamisessa yhdistyy niin monta upeaa asiaa. Parasta!

    Reply
  16. Hannele says

    22.8.2016 at 05:56

    Oi, kiitos Anne <3
    Tuo sinun leipomisvimma on kyllä aika hellyyttävä 🙂

    Reply
  17. Hannele says

    22.8.2016 at 05:55

    Kiitos!
    Se on juuri noin – pieniä kakkuja voi syödä vaikka kuinka monta 🙂

    Reply
  18. Terhi says

    21.8.2016 at 21:10

    Itse olen tehnyt syntisen hyvää suklaakakkua ilman jauhoja ja voin kuvitella että nämäkin on syntisen hyviä! Onnea niin kirjasta että synttäreistä <3

    Reply
  19. Andalusiana says

    21.8.2016 at 19:52

    Tähän iso, ISO sydän. Tunnistan tuosta niin monta asiaa…

    Reply
  20. Minna Vuo-Cho says

    21.8.2016 at 16:22

    Superkauniit kuvat taas ja alkoi tosissaan tehdä mieli… jospas nyt lomalla ehtisi.
    Bloggaaminen on yksinkertaisesti myös kivaa. Saan omat ajatukseni usein vähän paremmin järjestykseen, kun niitä edes vähän joutuu jäsentelemään tekstiksi.

    Reply
  21. anne/ 52 weeks of deliciousness says

    21.8.2016 at 16:05

    Onnea kuusivuotiaalle, ihanalle ja inspiroivalle blogille! minimutakakut näyttävät niin söpöiltä, minulla on joku leipomushuuma menossa ja nämä laitankin leivontalistalle 🙂

    Reply
  22. Sari says

    21.8.2016 at 09:15

    Onnittelut kuusivuotiaalle! Aivan ihana reseptikin. Kyllä suupalat vaan on parhautta, niitähän ei kukaan laske, kuinka monta tuli otettua 😉

    Reply
  23. Virpi says

    21.8.2016 at 09:05

    Supersöpöjä!

    Reply
  24. Unknown says

    21.8.2016 at 08:55

    Aivan ihana resepti taasen! Onnea ja onnittelut hienosta saavutuksestasi. Kirjasi on parhaalla paikalla keittiössäni ja viimeksi eilen selailimme sitä sukulaisen kanssa, kun mietimme ristiäisiin tarjoiluita <3

    Reply
  25. Siiri / Pilkettä-blogi says

    21.8.2016 at 08:06

    Voi kuinka söpöjä! 🙂 Plussa gluteenittomuudesta. 😉

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT