| |

Juustokakku mansikassa

Rakastatko ruoka-askartelua?
Vastasitpa kyllä tai ei, ovat mansikkaan piilotetut juustokakut niin helppoja ja mielettömän hyviä, että sinun täytyy tehdä niitä. Herkkujen tekeminen on paljon nopeampaa ja helpompaa mitä äkkipäätä näyttäisi. Onneksi, sillä pian näitä täytyy saada lisää.

****

Juustokakku mansikassa

n. 20 mansikkaa
n. 75g (1/4 rasia) mascarponejuustoa
tilkka maitoa tai kermaa
hieman sokeria
1-2 keksiä (esim. Bastogne)

Poista mansikoista kannat ja koverra kuorimaveitsellä marjat ontoksi (kuva alla). Syö mansikoiden sisukset. Notkista mascarpone tilkalla maitoa tai kermaa, makeuta pienellä määrällä sokeria. Murusta keksi(t). Lusikoi juustotäytettä mansikoiden sisään, lusikan selällä saa hyvin painettua täytteen perille asti. Dippaa mansikka keksimurussa. Koristele halutessasi esimerkiksi mintun lehdillä.

Löysin idean SugarDerbyn sivuilta, määrät säädin omaan suuhun sopiviksi.

18 Comments

 1. Upea idea, tätä on kyllä pakko testata vaikka en mikään näpertelijä keittiössä olekaan 🙂

 2. Mahti-idea! Tätä tarttee ehdottomasti kokeilla, jahka mansikka-aika oikein tosissaan käynnistyy.

 3. Kiitos kysymästä Hannele…. meillä on tosi pienimuotoinen juhannus, ollaan ihan lasten kanssa kotona, iskä merillä. Ja veljeni perhe tulee grillaamaan kun ovat myöskin kotona, koska ovat niin raskaana. Tänään just soiteltiin, että mitä syödään ja mä ilmoitin nämä ja käly sanoi, että tekee Pirkasta jotakin mansikkanektariini juttua. Eli kovin mansikkaista, mutta saa ollakkin jussina. Enää ei puutu kun pää- ja alkuruuat! Hyviä jusseja sinne ylemmäskin!

 4. Mikä idea! Rakastan sekä mansikoita että juustokakkua,joten näitä täytyy ehdottomasti tehdä joskus.Harmi,että täälläpäin juuri loppui mansikoiden aika mutta joskus joulukuussa sitten,kun niitä taas on.

 5. Pekka, voisit alkaa harrastamaan! Tuo hunajahomma pitää pitää mielessä, kiitsa vinkistä!

 6. Minen tommosia näpertelyjä yleensä harrasta (varmaan pistäsin vaan kulhoon mascarponen ja mansikat & keksimurua päälle), vaan onpas kyllä hienoja!

  Semmonen havainto on, että hunajalla makeutettu mascarpone on erityisen maukasta, saattas passata tähänkin?

 7. Akvamarin, tää on vähän niinku tuplaherkku. Ensin saa syödä sisukset ja sitten varsinaiset herkut 🙂 Jeejee.

  Nanna, Good girl! Mitä muuta juhannusjälkkäripöytään on suunnitteilla?

 8. Canelian tapaan minäkin tykkäsin ohjeessa virkkeestä nro 2! 🙂 Ihania yllätysherkkuja, kruunaavat loistavasti lämpimän kesäpäivän herkkuhetken!

 9. Marja, PI-TÄÄ!

  Canelia, eiks je? Taas uus suosikki! Eikä edellisestä ole kuin viikko 🙂

 10. Eikä, ihan mielettömän söpöjä! Loistoidea! Tykkäsin erityisesti tuosta ohjeen kohdasta, jossa käskettiin syömään mansikoiden sisukset. : D Ollapa manssuja ja mascarponea jääkaapissa, niin ryhtyisin oitis ruoka-askartelemaan!

  PS. You've got mail… ; )

 11. Onpa makosan näkösiä. Pitäisköhän sittenkin tulla käymään kesällä Oulussa ;).

 12. Buffetpöytä ja piknikki – taattu hittituote! Toisessa kädessä kylmää cavaa, toisessa mansikki, uuuu!

 13. Kyl-lä! Askartelen mielelläni ruualla! Nämä näyttävät sellaisilta, että vaikkapa piknikillä saisivat ruokailijoiden suut messingille 🙂 ja sitten loppuisivat kesken.

 14. Näyttää herkullisille, täyttyy kokeilla kesän aikana 🙂 Ihana jälkiruokaidea vaikka buffetpöytään!

 15. Oi vähän vaduista tulis mahtiksia näin! Vaatii pientä sorminäppäryysharjoittelua ja ehkä pursotettavan täytteen? Vattuaikaan kyllä kokeilen!

 16. Isoja vadelmia olen jossain ulkomaanelävien plokeissa nähnyt täytetyn, mutta mansikkaan saa tosiaan isomman kolosen ja on enempi sisuksia syötäväksi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.