God save the Queen!

Työmatka Britteihin toi mukanaan jännittäviä hetkiä, herkullisia retkiä ja hämmästyttäviä havaintoja. Ensinnäkin, Robin Hood ei käytä kesällä sukkahousuja, hänellä on stay upit.

Sekin tuli todettua, että juhannusjuoman voi kohottaa vallan mainiosti myös Englannin vanhimmassa pubissa, jossa itikoita oli selvästi vähemmän kuin Suomen suvessa. Kippis! Veitsen puhdistajan (alla) toiminta ei sen sijaan selvinnyt, mutta pubiruoka oli todella maukasta.

Lontoossa hämmästelin vapaapäivän kunniaksi Harrodsin lemmikkieläinosaston herkkubaaria. Kinkkuisat cup caket, pup cornit, skonssit ja suklaakonvehdit olivat tiskissä suloisesti esillä koirien urheiluvaatteiden vieressä. Kaikkea sitä.

Pikniklounas Borough Marketin vieressä olevan Southwarkin katedraalin pihalla oli unohtumaton elämys. Ennenkin hyväksi todettu jonon pituuteen perustuva herkullisuusmittari ei pettänyt nytkään. Asetuin pisimmän jonon jatkeeksi ja sain lounaaksi järisyttävän hyvän falafel-salaattirullan kahdella kastikkeella. Kukkivat ruusut, katedraalin kauneus, pilkistävä aurinko, hyvä ruoka. Ehkä ei tarvitse kertoa enempää?

Borough Marketia suosittelen muutenkin; juusto, liha, mauste, kasvis ja mitäikinäkeksitkäänvalikoimat olivat huikeat ja tunnelma tiivis (kaunis ilmaisu tungokselle). Helpoiten torille pääsee suuntaamalla metrolla London Bridge-asemalle. Bank-asemaltakaan ei ole kuin pikku matka joen yli perille.

Hieman hämmästyttävästi parhaan aamiaisen söin Heathrown lentokentällä (terminaali 3) ennen turvatarkastusta. Luotin liikaa muistiini, en kirjoittanut ylös paikan nimeä ja unohdin sen tietysti heti kun pääsin portille, mutta rouhea tyyli, egg cupit ja hyvä valikoima jugurtti- ja puurokuppeja johdattavat sinut perille. Suosittelen.

Juhannuspäivän ilta Lontoossa oli huikea, palaan aiheeseen pian. Niin, ja minä en ostanut Pultille poppareita enkä urheiluvaatteita.