Kauden paras salaatti: Paistettua Brie-juustoa ja ilmakuivattua kinkkua, granaattiomenaa & persimonvinaigrettea

JOULUKALENTERIN 19. LUUKKU

Laitoin kaikki munat samaan koriin – tai pikemminkin kaikki paketit samaan säkkiin – ja sain aikaan kauden herkuimman salaatin. Värikkään salaattipohjan päällä on uunissa käytettyjä Brie-juusto-kinkkunyyttejä ja granaattiomenan siemeniä. Persimonista tehty paksu vinaigrette  tuo mehevyyttä, raikkautta ja makeutta. Ehkä pari saksanpähkinää viimeistelisi salaatin täydelliseksi.

Persimonvinaigretteen laitoin vain pienen tilkan öljyä, sillä kuvassa näkyvä Frantoi Cutreran Primo-oliiviöljy on liian hyvää öljyä sekoitettavaksi yhtään mihinkään. Lisäsin öljyä huiskauksen valmiiseen salaattiin. Jos asut pääkaupunkiseudulla ja kulinaristiystäväsi kaipaa vielä joululahjaa, kipitä Hella & Herkku -putiikkiin ja osta lahjaksi maailman parhaaksikin valittua öljyä.

Resepti

 

 

Salaatti paistetulla Brie-juustolla, ilmakuivatulla kinkulla, granaattiomenalla & persimonvinaigrettella

salaattipohja erilaisista salaateista

ilmakuivattua kinkkua

Brie-juustoa

granaattiomenan siemeniä

kastike

1 kypsä persimon

1 rkl omenaviinietikkaa

hieman suolaa

hieman oliiviöljyä

mustapippuria 

(vettä ohentamiseen)


Kuumenna uuni 180-200 asteeseen. Tee kastike valmiiksi: lohko persimon ja lisää mausteet, surauta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa vedellä. Persimonin makeudesta riippuen etikan määrää voi hieman joutua säätämään.

Tee salaattipohja ja laita päälle reilusti granaattiomenan siemeniä. Tee ilmakuivatusta kinkusta kulhomainen mytty ja laita pala Brie-juustoa kinkun päälle. Paista noin viisi minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja kinkku hieman kuivunut.

Nosta kinkku-juustonyytit salaatin päälle ja tarjoa persimonvinaigretten kanssa.

_____

Joulukalenterissa on kokattu muutakin persimonista. Maistuisiko joku näistä: