| |

Mango-tomaattisalsa nachoille

Kuva: Johanna Myllymäki

JOULUKALENTERIN 20. LUUKKU

Mango-tomaattisalsan ja itse paistettujen nachojen jättäminen pois Suupaloja-kirjasta oli kovan väännön tulos. Lähinnä väänsin asiasta itsekseni, tein plussa- ja miinuslistoja (kyllä, listoja voi tehdä kaikista asioista) ja vein tulokset Exceliin (ei sentään, vein ne WhatsApp-keskusteluihin, joissa vääntö jatkui). 

Rakastan mangon makeankirpeää makua. Tomaatin kanssa lempihedelmäni lyö samaa biittiä – maut sopivat erinomaisesti yhteen. Korianteri on sekä tomaatin että mangon lempiyrtti, samoin potkua tuova chili. Ja siinä se salsa melkein onkin. Ihanan raikasta nachojen kanssa, tacojen välissä tai lisäkkeenä. Juuri nyt mango on myös sesongissa.

Itse asiassa tuo mainitsemani Excel ei ole kovin kaukaa haettu. Siitä ei ole montaa vuotta, kun teimme vielä reissujen hotellivalinnat taulukkolaskentaa käyttäen. Ensin laadimme kolme päivää tarkkailtavia ja pisteytettäviä muuttujia, pisteytimme top viisi hotellit neljännespisteen tarkkuudella ja valitsimme, ainakin yleensä, hotellin, joka sai eniten pisteitä. Kuulostaa pöljältä ja kuivalta, mutta on ainoastaan ensimmäistä. Lopulta luovuimme numeerisista arvioista sen jälkeen, kun kahden viikon ristiintaulukoinnin jälkeen päätimme ottaa kolmanneksi jääneen hotellin, koska se tuntui paremmalta. Humanistit.

Resepti

Mango-tomaattisalsa nachoille

noin neljälle

1 kypsä mango

2 kypsää tomaattia

1/2 pieni punasipuli (tai salottisipuli)

kourallinen tuoretta korianteria

1/2-1 tuore chili

limetin mehua

suolaa 

mustapippuria

(sokeria)

Kuori ja pilko mango. Pilko myös tomaatit. Hienonna kuorittu punasipuli sekä chili (poista halutessasi siemenet kiinnikkeineen). Pieni hieman korianterinlehtiä ja sekoita yrtti salsaan. Mausta liemetin mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarvittaessa lisää hieman myös sokeria.

_____

Suupaloja-kirja kokoaa yhteen maailman kiehtovimpien ruokakulttureiden pikkusyötävät. Kirjan julkaistaan helmikuussa 2016. Pysy mukana kuulumisissa ja kurkkaa ei niin sileisiin kulisseihin seuraamalla kirjan Facebook-sivua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.