#keittiöpahe

Keittiöpaheet ovat niitä ruokia, jotka eivät somen hehkua kestä. Ne syödään sälekaihtimet ja some kiinni, vaikka kaikki tietävät, ettei kenenkään elämä oikeasti ole paheetonta. Keittiöpaheita ei yleensä näe stailattuina blogeissa saati lehdissä, mutta nyt näkyy, sillä White Trash Disease -blogin Nata haastoi paljastamaan keittiöiden salaisuudet.

Meidän #keittiöpahe on juustonaksut. Mistä tahansa juustonaksuista ei kuitenkaan ole kyse, nämä ovat ulkomaalaisia juustonaksuja – joku leveli sentään täytyy säilyttää. Mutta mitäpä foodie ei intohimonsa vuoksi tekisi. Makuelämykset ovat aina ulkomaanmatkan arvoisia.

Totuus on, että kun oululainen kertoo somessa lähtevänsä ulkomaille, hän lähtee Haaparantaan. Siellä on lähin sinikeltainen lihapullakauppa, supermarketin kokoinen karkkikauppa ja, mikä parasta, lähin Cheez doodles -kauppa. Ennen Haaparantaan tehtiin rasvareissuja, nyt sinne tehdään Cheez doodles -reissuja.

Suolaiset ja rapeat syötävät ovat kulkeneet meidän molempien matkassa pitkään. Opiskeluaikana kuljin kotikonnuille bussilla ja ostin joka kerta mennessäni legendaarisesta Ahokylän Puolivälin baarista Hot Rodeja. Loppumatka meni rattoisasti: rengas jokaiseen sormeen ja sormi kerrallan suuhun.

Herra Kokilla sipsirakkaus taitaa kulkea suvussa. Mummi oli pitkään vastannut syöneensä tänäänkin ”ihan perunaruokaa”, kun häneltä oli kysytty syömisistä. Lopulta oli paljastunut, että perunaruoka oli tarkoittanut sipsejä. Mummeli oli vedellyt ruoaksi sipsejä hyvällä omallatunnolla. Ihan mahtavaa! Olisin taatusti rakastanut tuota nerokasta ihmistä – kulhollinen Cheez doodleseja on erinomainen illallinen.

Tägää paheesi Instagramissa aihetunnisteella #keittiöpahe