Suupaloja – rentoa pikkuruokaa maailmalta

 

Ystävät, saanko esitellä esikoisteoksemme: Suupaloja – pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta. En oikein vielä usko tätä todeksi. Olen hämmentynyt ja tavattoman kiitollinen, innostunut ja liikun jokaisen siirtymän viimeisen metrin liukumalla – pian tarvitsen sukkasponsorin. 

Suupaloja-kirjan idea on yksinkertainen, se on sama kuin resepti elämän tähtihetkiin: hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Niitä kirja on tarjonnut matkan varrella meille, ja niitä toivomme sen tarjoavan teille.

Ja kun puhun monikon ensimmäisessä persoonassa, tarkoitan minua ja ystävääni, valokuvaaja Johanna Myllymäkeä. Suupaloja on meidän yhteinen projekti, yhteisten intohimojen tuotos, jonka suunnittelu aloitettiin parisen vuotta sitten. Minulla oli haave ruokakirjasta, eikä Johannaa ollut kovin vaikea koukuttaa mukaan – harkinta-aika kesti noin neljännessekunnin. Reseptiikka ja tekstit ovat minun heinäni, joskin Johanna on ollut äärimmäisen hyvä (ja kriittinen) koemaistaja, ja ihanat valokuvat ovat Johannan taituruuden tulosta. 

Kirja on maailmanympärysmatka, jossa on kymmenen maukasta etappia. Jokaisessa matkakohteessa juodaan ensin drinkki, jonka kanssa syödään pientä naposteltavaa. Sitten yhteiseen pöytään katetaan jaettavaksi suolaisia suupaloja sekä annoskooltaan suurempi, katuruokamainen klassikkoannos. Eikä jälkkäriä sovi unohtaa – makea suupala kuuluu tietenkin jokaisen kohteen kattaukseen. Kirjassa on yhteensä noin 100 reseptiä.

Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus saada kirja omaksesi. Voit tilata kirjan vaikka heti, ja saat sen postitse heti kun maksusuoritus näkyy tililläni. Tilaamalla kirjan suoraan minulta, teet myös hyvää, sillä jokaisesta blogin kautta ostetusta kirjasta lahjoitan euron Sairaalaklovneille. Ja koska uskon vahvasti ilon ja naurun olevan hyvää tekevä lääke, lahjoitan yritykseni nimissä toisen saman suuruisen potin (oikean kokkipotin) samaan kohteeseen. Tätä kautta tilaamalla saat kirjaan halutessasi myös omistuskirjoituksen, kerrothan toiveestatilauslomakkeessa

Voit tietysti ostaa kirjan myös kirjakaupasta. Suupaloja on myynnissä Suomalaisessa kirjakaupassa, Akateemisessa kirjakaupassa ja Adlibris-verkkokirjakaupassa. 

#suupaloja #rentoapikkuruokaa

_____