• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Kuivasta kakusta meheväksi kakkuriksi

Kuivakakku on minusta suorastaan luotaantyöntävä leivonnaisen nimi. Siitä tulee väistämättä mielleyhtymän kuivaan kakkuun. Jaks. Mutta kun kuivasta kakusta tai kuivuneesta kakusta tehdään meheviä kakkureita eli kakkutikkareita (eng. cake pops), aletaan olla makuhermojen kutituksen ytimessä. Oikeasti, kuka voi vastustaa tikun päässä keikkuvia meheviä suklaapalloja? Not me. Ne saavat hymyn naamalle ja kielen kiemuralle.

Viimeksitein kakkurit kekseistä, nyt siis kuivahtamaan päässeestä suklaakakusta. Sekä keksit että kakku toimivat mainiosti palleroiden massassa. Maustamattoman tuorejuuston sijaan voit käyttää vaniljan, sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa. Tai kokeile massan kostuttamista vaikka smetanalla ja mausta tilkalla mehua tai likööriä.

****

Kakkurit – kakkutikkarit – cake popsit

kuivahtanutta kakkua (meillä 6 dl)
mascarponea tai muuta tuorejuustoa (meillä n. 3 rkl)
(tilkka mehua, likööriä tai konjakkia)

suklaata (meillä tummaa suklaata (50%) ja maitosuklaata, yhteensä noin 100g)
tikkaritikkuja
strösseleitä ja nonparelleja

Murenna kakku muruiksi joko haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää kakkumuruun tuorejuustoa sen verran, että saat aikaan muotoiltavan, kasassa pysyvän massan. Mausta massa halutessasi tilkalla mehua, likööriä tai vaikka konjakkia.

Muotoile massasta palloja. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Dippaa tikkaritikku ensin sulaan suklaaseen ja sitten palloon. Suklaa muodostaa jähmettyessään tikkuun kauluksen, jolloin pallo ei pääse valumaan tikkua pitkin alas. Tee samoin kunnes kaikki pallot ovat saaneet tikkunsa. Laita tikkarit jääkaappin hetkeksi, jotta “kaulus” jähmettyy.

Kuorruta kakkurit sulassa suklaassa pyöräyttämällä. Koristele nonparelleilla ja/tai strösseleillä.

****

Resepti on osa Kalevaan ja eteläisempiin pohjalaisiin lehtiin ilmestyvää Hävikistä herkuksi -juttua, joka ilmestyy helatorstaina 17.5.2012.


7 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paistettu riisi thaithyyliin
Next Post: Jauhelihakastikkeen loppusijoituspannari »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    18.5.2012 at 19:32

    Anonyymi osui haasteen ytimeen! Tikkuja löytyy (vielä) aika huonosti kaupoista, omani tilasin muistaakseni Ullanunelma -nettikaupasta. Myös Confetti näyttäisi myyvän tikkuja.

    Reply
  2. Anonyymi says

    18.5.2012 at 09:15

    mistä löysit tikkaritikkuja? 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    13.5.2012 at 13:47

    Kiitos! Tuo siilitukkainen Kake on mun suosikki.

    Reply
  4. Jael says

    13.5.2012 at 13:38

    Ovatpa ne söpöjä;D

    Reply
  5. Hannele says

    13.5.2012 at 10:04

    Campasimpukka, puiset pätkityt grillitikut käy hätätilassa. Tai laita pallerot pieniin karkkivuokiin tai siltään kuorrutuksineen lautaselle. Eihän sitä tikkua kuitenkaan syödä 🙂

    Ira, ei aavistustakaan! 😀 Sulatin suklaan vesihauteessa, otin jäähtymään pariksi minuutiksi ja aloin pyörittelemään palleroita suklaasulassa. Vola! Tommosia niistä tuli. Ei salaisuuksia:)

    Reply
  6. Ira says

    13.5.2012 at 09:37

    Pakko kysyä, miten saat suklaasta noin tasaisen kuorrutuksen? Tutorial? 😉

    Reply
  7. Sari - CampaSimpukka says

    13.5.2012 at 08:19

    Kivännäköiset pallerot! Meilläkin olisi nyt eilistä kakkua, tässä sille etsiskelen jatkojalostusohjetta, mutta tuommoisia tikkuja ei kyllä taloudesta löydy.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.