|

Lohtuteeleivät

Kun lomaelo vaihtuu arjen menoon, tarvitaan iso kuppi teetä, viltti, villasukat ja sitä sympatiaa. Uh. Myös mehevät ja nopeat teeleivät auttavat kummasti. Kyllä tämä tästä.

****

Rahkateeleivät
4 kpl

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl Valio pizzajuustoraastetta (tai muuta juustoraastetta)
1 prk Valio maustettua rahkaa makea&tulinen TAI yrtit (tai purkki tavallista rahkaa ja noin 1/2 tl suolaa)
1 dl maitoa
1/2 dl Valio Oivariini juoksevaa (tai öljyä)

Sekoita ensin vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Lisää sitten muut aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta jauhotetuin/öljytyin/vedessä kastelluin käsin leivinpaperille neljä teeleipää. Sopiva paksuus on noin sentti. Paista 220-225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Tarkkaile tilannetta, etteivät leivät pääse kuivumaan.

HUOM! Voit sekoittaa taikinaan yhden raastetun omenan tai yhden raastetun porkkanan. Tuoreraaste mehevöittää leipiä entisestään.

****

Resepti on Valion (vaihtoehdot suluissa omia, näin jälkikäteen lisättäköön). Leipiä tarjoiltiin Valiolla herkullisen sienikeiton kanssa.

Ei kai kukaan huomannut, että tein takana olevaan leipään siivutetusta chorizosta epäilyttävästi joulukuusta muistuttavan makuraidoituksen. Loma Joulu on ihan kohta.

4 Comments

  1. Vaikka täällä ei tänään lohtua tarvittukaan, niin tein silti näitä teeleipiä. Tuli hillitön naposteluhimo kun nämä tuoksuivat uunissa, iltapalaa odotellessa siis… 😉

  2. Hiljalleen. Työt onnistuu tekemällä, mutta pimeyden kanssa pitää tehdä vielä vähän asenneharjoituksia 😀

    Mainio ruokahaasteen aihe sopii kuin nenä päähän marraskuuhun.

  3. Tuo loman, etenkin lomamatkan jälkeinen alakulo, niin tuttu tunne! Mutta kuten sanoit, kyllä se siitä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.