• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Marenkikääretorttu (koska olen kiva)

Hei, en minä nyt sentään niin tylsä tyyppi ole, että jättäisin mun murun nimpparitoiveen toteuttamatta. Oikeesti, oon kiva. Ja aika pehmo. Siis tosi pehmo, ainakin mitä ruokatoiveiden toteuttamiseen tulee. Se nyt vaan on niin lystiä. Mutta minä taas en ole keittänyt lomalla kertaakaan aamukahveja. Win-win!

Marenkinen kääretorttupohja on aivan yhtä nopea tehdä kuin tavallinenkin pohja, eikä uuniaikakaan ole sen kummempi. Pohja on ilmava ja hyvä, mielestäni parempi kuin tavallinen kääretorttupohja. Täytettä voi varioida kauden mukaan ja pohjaan voi lisätä kaakaojauhetta, kuten alkuperäisessä ohjeessa on tehty (Valion Leivotaan lämpimäisiä -kirja, s. 94).

****


Marenkikääretorttu

pohja
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria (laitoin 1 dl)
1 dl pähkinärouhetta (jätin pois)
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl kaakaojauhetta (jätin pois)

täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
hieman sokeria tai vaniljasokeria
reilusti tuoreita marjoja (tai esimerkiksi viinirypäleitä)

koristeluun
tomusokeria
marjoja 

Erottele valkuaiset ja keltuiaiset valuttamalla valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen vatkauskulhoon (laita keltuaiset talteen jääkaappiin). Keltuaista ei saa mennä valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista niin kauan, että saat kiiltävää kovaa vaahtoa. Sekoita varovasti joukkoon kuivat aineet (laitoin siis vain vehnäjauhoja).

Levitä taikina leivinpaperille ja paista pellin päällä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kuuma kääretorttupohja leivinpaperille ja ota pohjalla ollut paperi varovasti pois. Voit käyttää lastaa apunasi. Jätä paperi pohjan päälle ja laita päälle vielä leivinliina, jotta pohja ei kuivu, ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja makeuta sitä pienellä määrällä sokeria. Levitä vaahto jäähtyneen pohjan päälle. Laita tarvittaessa lohkottuja marjoja vaahdon päälle ja kääri löyhästi rullalle. Sihtaa päälle tomusokeria ja koristele marjoilla.

****


5 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Taste of London
Next Post: Munakoiso-halloumkääryleet »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    31.7.2012 at 17:56

    Jonna, eikös kaikki kuopiolaiset ole kivoja? ON;)

    Tusla, käy ihmeessä syömässä munkkeja Söörikudissa! Pärnu on kyllä mukava pikkukaupunki. Italialaista Si-Si -ravintolaa olen kuullut kehuttavan, mutta meidän jättisakki ei sinne mahtunut (muistelen, etteivät he ottaneen silloin varauksia vastaan).

    Reply
  2. Tusla says

    31.7.2012 at 17:34

    Jopas on kivaa rulla. 🙂

    Ja vielä kivempi oli se, että löysin ihan sattumoisin sun postauksen Pärnusta viime kesältä. Koska ajattelin piipahtaa siellä pienellä visiitillä.

    Reply
  3. Jonna says

    31.7.2012 at 14:57

    No niin olet. Ja torttu on nätti kuin sika pienenä – ja ne on tosi nättejä.

    Reply
  4. Hannele says

    31.7.2012 at 13:36

    😀
    Tulin hyvälle tuulelle!

    Reply
  5. Päivi / Kokkeillaan says

    31.7.2012 at 13:16

    Mun mielestä otsikko olis voinut olla pelkästään "Olen kiva". Koska olet. Mutta on tuo kääretorttukin, pitää kokeilla moista joskus.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.