Mozzarellakääretorttu

Herra Kokki toivoi (taas! aina! onko lisää yllätyksiä?) nimipäiväherkukseen kääretorttua. Ehkä mielessä ei kuitenkaan kiilunut ihan tämmöinen kääritty tapaus, ehkä enemmänkin tämmöinen, mutta hyvin maistui mozzarellakääretorttukin.

Levitin mozzarellalevylle tomaattitahnaa (ohje alla), ilmakuivattua kinkkua ja persiljasilppua. Käärin rullalle ja leikkasin paloiksi, supernopeaa ja superhelppoa.

****

Mozzarellakääretorttu

tomaattitahna
100g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tomaatti
tomaattien säilöntäöljyä tarpeen mukaan 

lisäksi
1 rullalle kääritty mozzarellalevy
muutama siivu serranoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
tuoretta persiljaa tai basilikaa

Halkaise tomaatti ja poista v-leikkauksella tomaatin kanta. Lohko tomaatti. Surauta aurinkokuivatuista tomaateista ja tomaatin lohkoista tahna tehosekoittimella/blenderillä tai vastaavalla. Lisää tomaattien säilöntäöljyä tarpeen mukaan.

Levitä mozzarellalevy tasaiseksi ja ”voitele” levy tomaattitahnalla. Laita päälle ilmakuivattua kinkkua ja silputtuja yrttejä. Rullaa kuten kääretorttu ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Tarjoa siltään, salaatin kanssa, osana tapaspöytää tai tuoreen leivän parina.

****

Käytä mahdollisuuksien mukaan ”kuivaa” ilmakuivattua kinkkua, joka on mureampaa, helpommin leikattavaa ja syötävääkin. Vasta lihatiskillä leikattu kinkku on parasta, jos sitä on saatavilla. Voit myös repiä kinkun pienemmiksi paloiksi ennen levittämistä.