• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Suupalat & naposteltavat

Kurkkukupit raputäytteellä

Viime vuonna vein kesäiselle piknikille kasvustojen karsimisesta inspiroituneena viininlehtikääryleitä ja pinaattitäytteisiä filokippoja. Tänä vuonna kasvustoja ei ole liiemmin tarvinnut vielä karsia kahdestakin syystä. Kylvin kasvimaat selvästi aiempia vuosia myöhemmin osin työkiireiden vuoksi ja osin siksi, että satokausi alkaisi vasta reissusta palattuammme. Satoa ei toden totta, yrttejä ja viininlehtiä lukuun ottamatta, ole vielä tarvinnut kerätä. Toisaalta satokausi olisi kyllä myöhässä, vaikka olisin kylvänyt ajallaankin. No, tiedätte kyllä nämä säät. Ulla kertoi briteissäkin sadon olevan viikkoja viiveinen, että sataa sitä muuallakin.

Kurkkukupit olisivat olleet taatusti parempia omista kurkuista koverrettuina, mutta niiden satokausi ei ollut alkanut vielä eilen (mutta ehkä jo huomenna, oujee, auringolle kiitos!). Kuorin kurkut raidallisiksi ja leikkasin niistä noin kolmesenttisiä paloja. Koversin kurkkuihin reilut kolot terävähkökärkisellä hopealusikalla. Eihän sitä nyt hieno nainen voi tavallisella lusikalla kurkkua kovertaa!

Idean kurkkukuppien täytteeseen sain Domestic Fits -sivulta, mutta tein sen näin:

****

Raputäytteiset kurkkukupit

täyte

200g ravunlihaa (meillä Ruotsista tuotu säilyke)
100g (=1/2 prk) smetanaa
suolaa ja pippuria
1/2-1 tl wasabia
tilkka sitruunamehua

lisäksi
2 kurkkua
ruohosipulia ja tai paprikajauhetta koristeluun

Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Maku saa olla melko vahva, kurkku laimentaa sitä kyllä. Kuori kurkku halutessasi ja pilko se noin kolmesenttisiksi paloiksi. Koverra palloraudalla tai lusikassa kurkunpaloihin koloset, pienet tai isot, kuinka haluat. Voit kuivata talouspaperilla kurkkukuppien pohjat ennen kuin annostelet täytettä kolosiin. Täytä kolot ja koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa hetimiten.

****

Oikea syy hopealusikan käyttöön oli tietenkin se, että elegia-savonia -osaston lusikkapesät ovat liian pyöreitä ja paksuja kurkkujen kovertamiseen. Palloraudalla homma kävisi kätsysti.


6 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Ylistys kesäsäille ja pari piknikkiä
Next Post: Silkkaa rakkautta! »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    9.8.2012 at 14:18

    Kiitos, Eve!
    Täytehän voi olla mitä vaan!
    Kerran tein "tzatzikia" kurkkukuppiin ja jätin kurkun tahnasta pois. Joku tomaatti-yrtti-sipuli-hässäkkä vaikka pinjansiemenillä toimisi varmasti tai edelliset fetalla täydennettynä. Oi kun tuli nälkä!

    Reply
  2. Eve says

    9.8.2012 at 13:04

    Miten hauska idea! Jos ei ravuista välitä, mikäköhän muu voisi olla täytteenä näihin?

    Reply
  3. Hannele says

    27.7.2012 at 07:58

    Hävyttömän paljon omaa kurkkua kuulostaa mahtavalta! Meilläkin näyttää ihan lupaavalta, ehkä tänään alkaa (viiiimein!) kasvihuonekurkun satokausi.

    Reply
  4. Ulla says

    27.7.2012 at 05:43

    Kiitos kivasta kurkkuideasta! Meillä kurkkua tulee ihan hävyttömän paljon, joten tämä alkupala/iltanaposteluvinkki tulee varmasti käyttöön.

    Reply
  5. Hannele says

    26.7.2012 at 20:51

    Onpas hyvä, että on jotain käyttöä teidänkin hopeille 🙂

    Synttärilajhkatoivelista on piiiitkä ilman hopeitakin. Ekana kiikkuu lisäosa kasvihuoneeseen.

    Reply
  6. Päivi / Kokkeillaan says

    26.7.2012 at 20:40

    Onneks kaapissa on jotain hopealusikoita, niin voi tehdä näitä. Muuten pitäis marssia hopialusikkapuotiin. Tai laittaa ne sille synttärilahjatoivelistalle (heti isomman köökin ja kitchenaidin jälkeen) :))

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.