• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat

Mahtava makkarawokki (ja kaikkien kaveri)

Viimeiset liki kolme viikkoa olemme olleet kaikkien kavereita ja, myönnettäköön, ajoittain myös teiden tukkona. Karavaanarireissu vei meitä Helsingin kautta Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan. Matkalla ehdimme nähdä monta upeaa kaupunkia, häikäisevän hienoja maisemia ja monenmoisia leiripaikkoja. Ehdimme vaihtaa päämäärää ja reittiä lennosta ja koukata kiinnostavien kohteiden kautta. Olihan meillä lystiä!

Auton perässä kulkenut koti mahdollisti tuoretavaran oston toreilta ja matkan varrella olleista tilapuodeista, ruoanlaiton p-paikoilla ja leirissä sekä tuliaisherkkujen kotiinkuljetuksen. Kerrankin ei tarvinnut miettiä mahtuuko kiehtova kapusta tai viehko viinipullo matkalaukkuun, kyllä mahtui.

Reissussa nähdyistä ja koetuista kohteista kirjoitan tuonnempana, kuvien löytäminen vaatii pieniä kaivantoja. Etelä-Ruotsi, Kööpenhamina ja Göteborg ansaitsevat ainakin omat juttunsa.

Valitsimme asuntovaunun ulkokeittiöksi Muurikanjalallisen rengaspolttimen pannuineen – se oli erinomainen ratkaisu. Kaasua oli mukana joka tapauksessa, muurikalla voi tehdä monenmoista ruokaa ja hässäkän sai helposti koottua ja kasattua.

Wokkia teimme reissussa muutamaankin otteeseen. Kiitetyin syntyi näin:

****

Makkarawokki

hyvää makkaraa
paljon kasviksia (meillä kukkakaalia, paprikaa, sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, sokeriherneitä)
nektariini tai pari

kastike
2 rkl öljyä
2 rkl (makeaa) soijaa 
1 tl Tannisen chilinen, tulista kastiketta 
3 valkosipulinkynttä
(1 tl sokeria)
mustapippuria myllystä

Tee ensin kastike, kastikemäärä riittää 3-4 hengen annokseen. Pilko makkarat ja kasvikset, lohko nektariini(t). Tee kasviksista reiluja suupaloa, älä turhaan sipellä. Kuumenna wokkipannu, muurikka tai paistinpannu kuumaksi ja paista pannulla ensin makkarapalasia. Kun makkarat ovat saaneet hyvän, rapsakan paistopinnan, lisää kasvikset sokeriherneitä ja nektariinia lukuun ottamatta. Pyöräytä sekaisin ja lisää kastike. Sekoittele reilusti esimerkiksi kahden lastan avulla muutama minuutti, varo paistamasta kasviksia liian kauan; suutuntumaa saa olla reilusti. Lisää lopuksi sokeriherneet ja nektariinilohkot, ne lämpiävät sopivasti kuumien kamujen päällä.

****

Tannisen chilinen -tuotteet oli meille uusi, miellyttävä tuttavuus. Ostimme purnukan Turku-Raisio-Naantali -akselin marketista ja totesimme iloksemme kastikkeessa olevan vain oikeita aineksia: paprikaa, sokeria, chiliä, suolaa ja etikkaa. Ei muuta, heijaa sille! Jälleenmyyjälistan löydättäältä.


9 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Herkkua Helsingissä: Yobot
Next Post: Viehättävä Öölanti »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    20.7.2012 at 10:08

    Totta! Värikäs ruoka on houkuttavaa!
    Paitsi ei aina: Kerran toimme violettia riisiä kaukaa idästä ja keitettäessä se muuttui kamalan lääkkeensiniseksi. Se oli järkynnäköistä!

    Reply
  2. annemi says

    19.7.2012 at 20:09

    Olipas ihana värikäs wokki, tykkään kun ruoka on kauniin värikästä 🙂 makkarawokki menee kokeiluun ihan varmasti.

    Reply
  3. Hannele says

    19.7.2012 at 11:08

    jokihaka, kiitos! Nektariini ja apposet aateloittaa (ja kaunistaa) muuten arkisen muonan. Innostuin puuhastelemaan pihalla siinä määrin että kuvat on edelleen kaivamatta, mutta kyllä se matkaraportin osa I pian pläjähtää ruutuun.

    Akvamarin, kyllä ja kyllä! Elämyksiä aisteille.

    Reply
  4. Akvis says

    18.7.2012 at 19:55

    Heti tuli nälkä!

    Mikä ihana elämysmatka teillä! Iloa riitti varmaan kaikille aisteille yllin kyllin!

    Reply
  5. Jokihaka Kokkaa says

    18.7.2012 at 10:34

    Komeeta wokkia! Matkaraporttia odotellaan…

    Reply
  6. Hannele says

    18.7.2012 at 06:59

    Köpiskoukku, mikä mainio ilmaus 🙂

    Aiempina vuosina etanoita on ollut yhteensä niin paljon kun tänä vuonna. Mutta silti tiedän pääseväni vähällä, tänne isot-kaameat-kaikensyövät niljakkaat eivät oo ehtineet, vielä.

    Reply
  7. Jonna says

    18.7.2012 at 06:51

    Onpas teillä on hieno matkareitti. Jään odottamaan kertomustasi kohteista. Itse olen pahassa Köpis-koukussa.

    Ja etanat, ne ovat ihan saatanasta. Olen poiminut niitä kymmeniä ja kymmeniä pois kasvimailtani, mutta salaatit ovat menneet osin niin reikäisiksi, ettei niitä juuri mieli tee.

    Reply
  8. Hannele says

    18.7.2012 at 05:57

    Kiitos kysymästä, kasvustot voivat erinomaisesti. Lämpöä saisi olla enemmän, etanoita vähemmän.

    Reply
  9. Päivi / Kokkeillaan says

    17.7.2012 at 20:26

    No on, mahtava! Kauden kasvikset, makkaran suolaisuus ja kastike mehevöittämässä…oh ja ah. Ei mitenkään huono reissueväs. Tervetuloa kotomaahan – matkaraportteja odotellaan! Miten siellä kasvustot muuten voivat?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.