Raparperimojito

Mojito, tuo drinkeistä parhain, muuntuu helposti moneksi. Lupaan palata erilaisiin mojitoversioihin vielä monesti, sillä mielessä (ja kokeiltuna) on muikean mahtavia mojitomuunnoksia. Tässä ensimmäinen.

Raparperimojito on ollut mielessä ensimmäisestäraparperisiirappisatsista asti. Voi kääks, miten erinomainen kesäjuoma! Hyvän holittoman hellejuoman mojitosta saa jättämällä Bacardin pois. Kokeile!

****

Raparperimojito

2 annosta

1 lime

2 tl ruokokidesokeria

mintun lehtiä

4 cl raparperisiirappia

4 cl vaaleaa rommia (Bacardia)

jäitä tai jäämurskaa

kuplavettä

Pese ja lohko lime, revi mintun lehdet. Jaa limenlohkot ja mintut kahteen lasiin, lisää sokeri. Murskaa pienellä survimella tai lusikan perällä siten että limenlohkoista irtoaa mehut ja ruokosokeri alkaa sulaa. Lisää raparperisiirappi ja rommi, sekoita. Lisää jäitä tai jäämurskaa ja kaada lasi täyteen kuplavettä.

****

Meillä lasina oli, leiriolosuhteiden pakosta, viinilasi, joten jouduin survomaan limenlohkot ensin kulhossa ja kaatamaan ne vasta sitten lasilasiin. Vahvemmassa lasissa survominen onnistuu kyllä hyvin.

7 Comments

  1. …Meinaan tätä ilman limeä ja vihreitä:) Raparperimojito kyllä käy! Johanna

  2. "Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin. Rantarolexeja, mojitoja, palanutta nahkaa, moskiittoja…." Mojito! Mikä ihana juoma. Ilman tai raparperillä… Mekin´on kokeiltu eri versioita( ei tosin tätä vielä) ja joskus loppuillasta on käynyt niinkin että mintut, basilikat ja kaikki muutkin vihreät ja limekin on loppu, niin ei ole haitannut.. onnistuu jo hyvin ilmakin:)Tätä reseptiä en kyllä aamuun suosittele:) Johanna

  3. Kotiharmi: Kuplaveden voi korvata dekadentisti kuohuviinillä, raparperimojito royale!

  4. Hmm…limeä – on, ruokokidesokeria -on, minttua – on, raparperisiirappia – kääk, ei, mutta raparperia on!, rommia – on, ja kuplavesi kaupassa… niinpä tietenkin. Ei päässyt raparperimojitolle tälle iltaa, mutta Jokihaan tapaan häveliäästi mietin sitä aamiaisjuomaksi kauppareissun jälkeen :))

  5. Mulla on juurikin tuloillaan tämän neitsytversio, raparperimehu maustettuna mintulla. Mutta arvaappa taidanko tämän luettuani lorauttaa lasiin rommia.

  6. Kun on juuri juonut aamukahvin, tuntuu säädyttömältä alkaa miettiä mojitoja, mutta minkäs teet! Hyvältä vaikuttaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.