| |

Marinoitu munakoiso – salaisuutena säilötty sitruuna

Uunissa paahdettujen munakoisoviipaleiden päälle kaadetaan sitruksinen kastike. Niin helppoa on täydellisen marinoidun munakoison valmistus.

Marinoitu munakoiso – ihana tapas tai lisäke

Marinoitu munakoiso on siltään ihana tapas ja vaalean leivän päällä se suorastaan hehkuu. Se sopii hyvin myös salaatin päälle vaikka fetajuuston tai halloumin parina, ja pitaleivän sisään tai falafelien kaverina pehmeät koisot viihtyvät mainiosti.

Marinoinnin jujuna on säilötty sitruuna, koukuttavan ihana aine, jota onneksi löytyy jo aika monen tavallisen lähikaupankin hyllyltä. Säilöttyä sitruunaa valitessa kannattaa kurkata ainesosaluetteloa. Laita ostoskoriisi sellainen purkki, jossa on vain sitruunaa ja suolaa, mahdollisesti myös vettä. Kaikki muu on turhaa.

Säilöttyä sitruunaa voi tehdä myös itse, jos malttaa odottaa muutaman viikon sen valmistumista – sitten se säilyy kyllä pitkään. Esimerkiksi täältä löytyy simppeli ohje tähän maagiseen säilykkeeseen.

Marinoitu munakoiso – ihana tapas tai lisäke

Tässä marinoidussa munakoisossa on kaikki kohdallaan. Se on raikas, mutta maultaan silti intensiivinen ja tuhti. Sitruunaisuutta on, mutta kun osa siitä tulee vinkeästi säilötystä sitruksesta, on makumaailma pelkkää sitruunamehua moniuloitteisempi ja mielenkiintoisempi. Laitan pian jakoon toisenkin reseptin, jossa säilöttyä sitruunaa käytetään, joten kaappiin se ei jää. Kannattaa ottaa testiin myös tämä Suolaa ja hunajaa -blogin arkistosta löytyvä tagine-resepti, on kuulkaas hyvää!

Resepti

Marinoitu munakoiso

 • 1 munakoiso
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • merisuolaa

kastike

 • 2 rkl säilöttyä sitruunaa hienonnettuna
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1–2 rkl sitruunamehua 
 • 1–2 tl hunajaa
 • hieman suolaa tarvittaessa

 1. Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi.
 2. Rouhi tai ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna itkeä puolisen tuntia. Kuivaa.
 3. Sivele pullasudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä.
 4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat saaneet selvästi väriä.
 5. Hienonna säilötty sitruuna

_____

Sitten toinen loistava, ruokaan liittymätön juttu. Täällä Oulussa on sellainen paikka, josta joka naisen tulisi tietää, ja miestenkin, jos heillä on sisko, äiti tai puolisona nainen. Aivan keskustassa, kaupungin kauneimmassa talossa on nimittäin maailman ihanin vaateliike, josta kuvissa oleva paitakin on*. Muotiprivaatin ajaton ja klassinen valikoima on aivan omaa luokkaansa, palvelu joka kerta aivan loistavaa. Ja tadaa, erityisesti muualla asuvien iloksi Muotiprivaatti on avaamassa muutaman viikon sisällä verkkokaupan. EDIT: VERKKOKAUPPA ON AUKIInsta kannattaa ottaa seurantaan  h e t i. 

*paita on saatu Muotiprivaatista, kiitos!

One Comment

 1. Onko resepti jäänyt vajaaksi vai eikö mulla vaan lataudu sivu mobiililla kokonaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.