Mausteiset mantelit paahdettuina

Ostin pari viikkoa sitten Helsingin Stockan hurmaavasta herkusta Tallinnasta lahden yli tuotuja paahdettuja ja mausteisia manteleita. Suolaisen chiliset mantelit olivat hurjan hyviä ja voimakkaan mausteisia menettämättä kuitenkaan mantelin omaakaan makua.

Marraskuussa kuukauden ruokablogiksi valitun Chez Jasun paahdettujen mantelien ohje oli punaisena lankanani paahtopuuhassa. Savustetun paparikajauheen puuttuessa hurautin mausteeksi Espeletten chilipaprikajauhetta suolan lisäksi. Sokeria heitin joukkoon hetken mielijohteesta, vähän vahingossakin.

Mausteiset paahdetut mantelit maistuvat vaikka höyryävän glögin kanssa itsenäisyyspäivän perinteisiä ohjelmia katsottaessa.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

****

Paahdetut mantelit

200g kuorittuja manteleita
1 tl suolaa
½-1 tl chilipaprikajauhetta (esim. Espelette)
1 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Levitä mantelit leivinpaperille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ole tarkkana, ettei mantelit pala. Sekoita mantelien paahtuessa suola, chilijauhe ja sokeri, hienonna tarvittaessa huhmareessa. Kumoa paahtuneet mantelit kulhoon, lorauta joukkoon öljyä ja sekoita. Lisää mausteet samalla sekoittaen, jotta mausteet levittyvät tasaisesti. Kaada mantelit takaisin leivinpaperille ja paahda vielä minuutti tai kaksi. Jäähdytä ja napostele.

****