Merellinen salaatti

Salaatin satokauden päättymisen jälkeen iskee aina salaattilama: Ensin ei huvita ostaa salaattia, kun maasta nousee juureksia. Sitten kun huvittaisi, ei muista, sillä salaattia on saanut niin pitkään pihasta, onhan satokausi alkanut jo toukokuussa. Nyt salaatin syöminen on lähtenyt taas uuteen nousuun.

Merelliseen salaattiin päätyi vihreiden ainesten lisäksi savustettuja simpukoita, katkarapuja sekä keitetty kananmuna. Sitruunavinegrette sopi kastikkeeksi täydellisesti.

****

Merellinen salaatti
2 annosta

erilaisia salaatteja
kurkkua
(ruohosipulia)
180-200g pakastekatkarapuja
200g savustettuja simpukoita (säilyketölkki)
2 kananmunaa

Keitä kananmunat. Huuhdo ja revi salaatit sekä pilko pätkä kurkkua. Sulata katkaravut esimerkiksi juoksevan veden alla ja purista liika vesi pois. Nostele simpukat öljystä. Kasaa salaatti haluamallasi tavalla. Sitruunavinegretteen tarvitset öljyä, sitruunamehua (valkoviinietikkaa), sokeria ja suolaa. Säädä suhteet omaan suuhun sopivaksi.

****

4 Comments

  1. Totta! Juurekset on mahtavia. Ja hintaero on tosiaan huima: joka syksy jaksan taivastella, että kesän ajan käytännössä ilmaiseksi puputettu herkku maksaa kaupassa niin älyttömästi.

    Mutta salaatin raikkaus on niin vastustamatonta…

  2. Meillä on jo pari vuotta jätetty talvella salaattien syönti hyvin vähiin ja syöty niiden sijaan esim. kaalia ja porkkanaa. Ulkona kasvanut salaatti on niin paljon parempaa kuin ruukkusalaatit. Ranskassa ja täällä Sveitsissä oleskelu vähentää varmaan ruukkusalaattien ostoa entisestään: iso, moneen salaattiin riittävä kerä maksaa saman verran kuin muutaman lehden ruukku.

    Mutta joo, hyvä salaatti on hyvää, eikä se tarvitse kaverikseen välttämättä muuta kuin oliiviöljyä ja jotain hyvää etikkaa.

  3. Ihan samoilla mielin, tällä hetkellä juurekset jyrää ihan täysin meidän keittiössä. Vielä ei ole tullut kunnolla kaipuuta salaattiin, mutta hiukan olen alkanut jo kaivella asiaan liittyvää reseptiikkaa, jos vaikka jotain uutta kokeilisi silläkin rintamalla 😉 Eli perässä tullaan.

  4. Kiitos salaattiboostauksesta! Salaattia kannattaa syödä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.