Parmesaani-timjamikeksit
Jos kekseihin tulee neljänneskilo juustoa ja vain vähän muita aineksia, ei pikkusuolaiset voi olla kuin täyttä herkkua.
Keksien kanssa joimme työmatkalta Tampereelta kannettua glögiä, joka oli myös erinomaista. Glögitiiviste on Hella&Huone-ravintolan isännän reseptoima ja H&H Delin myyjän mukaan myynnissä vain heillä. Harmi, sillä menekkiä olisi varmasti muuallakin.
****
Parmesaani-timjamikeksit
150g mietoa täysrasvaista juustoa (esim. gouda tai oltermanni)
100g parmesaania
1 dl mantelijauhoja
1 kananmuna
1/2-1 tl mustapippurirouhetta
2-4 tl tuoretta tai kuivattua timjamia (tai muita yrttejä)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Raasta juustot. Sekoita kulhossa raasteet, jauho ja mausteet. Lisää kananmuna ja sekoita. Käsipelillä se onnistuu helposti. Nappaa hyppysiisi nokare taikinaa, myttää pallomaiseksi ja litistä leivinpaperin päälle. Taikinasta tulee noin puolitoista pellillistä juustokeksejä. Taikina ei leviä juurikaan uunissa, joten leviämisvaraa ei tarvitse jättää. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
****
Resepti on Kermaperseen kehittämä – kiitos!
Emmental sopii varmasti! Parmesan ei tietty maistu sitten yksinään niin voimallisesti, mutta emmentalin ja parmesanin kombo ei liene pöllömpi.
Mitä luulet puna- tai mustaleimaemmentalin sopivuudesta tähän? 🙂
Kotiharmi, Sitä kutsutaan kaksisuuntaiseksi energiaksi eli telepatiaksi 😉
Kun juustot on pääosassa, käytä hyviä juustoja!
Käsittämätöntä. Kaks sekuntia sitten mietin, että mitä sitä keksisi glögin kaveriksi ens viikonlopulle. Sitten avasin Kokit ja potit ja simsalabim – Hannelehan sen sanoi. Parmesaanikeksit! Kiitos!
Olekko sää asentanut tänne jonku ajatustenlukukonneen??