• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Joulu Juhlat Juomat

Baileys kotikonstein

Baileys liköörin kehittäneiden R&A Baileyn ideana oli, yhtiön nettisivujen mukaan, yhdistää kaksi perinteikästä irlantilaista osaamisaluetta: viskinteko ja maitomaatalous. Onnistunut yhdistelmä, sillä Baileys on maailman suosituin likööri. Se on minunkin suosikki! Likööriin käytettävä kerma on peräisin irlantilaisilta maitotiloilta, joiden koko tuotanto jalostetaan Baileys-likööriksi. Ajatella, että 40 000 lehmää tallustelee nummilla baileyskorvamerkittynä. Aika iso nummi.

Kun (melkein) kaikkea täytyy kokeilla, päätin koittaa tehdä kermalikööriä itse. Netistä löytyi valtava määrä ohjeita, joiden ainekset ja mittasuhteet vaihtelivat. Kermaa ja viskiä oli sentään kaikissa ohjeissa. Useimmissa resepteissä käytettiin myös kondensoitua maitoa, joissakin myös kananmunaa.

Valitsin oman liköörini pohjaksi CupCake Project -sivuston munattoman reseptin. Alunperin ohje on Chowhound keskustelupalstalta. Säädin hieman mittasuhteita omaan makuun sopivammaksi: Viskin määrää vähensin ja pikakahvijauheen vaihdoin oikeaan kahviin. Manteliaromin jätin pois ja vaniljaksi raaputin siemeniä vaniljatangosta.

EDIT 25.9.2012: Muokkasin reseptiä entistä paremmaksi. Kokkipottilan kermaliköörin tuotekehittely jatkuu.

Likööristä tuli aivan käsittämättömän hyvää!

****

Baileys-tyyppinen kermalikööri kotikonstein

2 dl kermaa (mitä rasvaisempaa, sitä täyteläisempi maku)
1 prk (reilu 2 dl, noin 400g) kondensoitua maitoa
1 1/2 – 2 dl viskiä
1/2 dl vahvaa kahvia
1 tl tummaa kaakaojauhetta
(2 cm vaniljatangon siemenet)

Sekoita kuumaan kahviin kaakaojauhe. Mittaa kaikki ainekset kulhoon/pulloon ja sekoita huolellisesti.

****


47 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Parmesaani-timjamikeksit
Next Post: Kakkurit eli cake popsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    25.3.2016 at 05:13

    Mahtavaa! Tervetuloa Kokkipottilaan, Marketta!
    Itse tehty Baileys on ihanaa. Vähän muunneltu ja suklaisilla suupaloilla viimeistelty versio löytyy myös uudesta Suupaloja-kirjastani.

    Minä en oikein tuollaisten sukusalaisuuksien päälle ymmärrä 😉

    Reply
  2. marketta says

    23.3.2016 at 05:50

    Saksalaisella ystäväperheelläni, joskus 80-luvulla, sain maistaa itsetehtyä kermalikööriä. Se oli heidän sukunsa jouluperinne, mutta reseptiä en saanut. Oli kuulemma vuosikymmeniä vanha, suvun salaisuus. Aika-ajoin olen heidän likööriään muistellut ja sitä miten se mahtoi olla valmistettu. Sinähän sen minulle paljastit! ;D
    Etsin netistä vinkkejä laktoosittomaan maitotiivisteeseen ja eksyin blogiisi. Onneksi!

    Reply
  3. Hannele says

    11.12.2015 at 18:07

    Heippa! Meillä pullo on ollut kaapissa parikin viikkoa ja likööri on ollut edelleen hyvää. Muistelen, että aikoinaan vastaavantyyppisiä reseptejä googlatessani joku oli säilyttänyt likööriä pari-kolme kuukautta. Mutta siitä en mene toki takeeseen 🙂

    Reply
  4. sartsa says

    11.12.2015 at 16:58

    Hei. Minäkin tein likööriä viikko sitten ja nyt kun katsoin pulloon niin oli kerrostunut tavara siellä. Ravistin ja likööei näytti taas hyvältä. Onko kukaan pystynyt säilömään tätä pitkään eli siis onko tietoa onko pilalla jo viikon jälkeen? Lahjaksi potäisi antaa mutta on noloa jos jo pilalla annettaessa 🙁

    Reply
  5. Hannele says

    29.11.2015 at 07:12

    Mahtava kuulla, Riina!

    Olisiko kököt olleet jotain rasvatiivistymiä? Ei likööri varmastikaan viikossa ole huonoksi mennyt 🙂

    Totta, että tämä Baileys on niin tuhtia kamaa, että pieni määrä jälkkäriksi riittää. Leivontaan kermalikööri on kyllä ihanaa – mitä aioit tehdä?

    Reply
  6. Hannele says

    29.11.2015 at 07:06

    Kiitos kommentistasi, Riina!
    Hienoa, että Alkosta annettiin suositus, ja vielä hienompaa on, että jaoit se meille. Kiitos!

    Reply
  7. Riina says

    28.11.2015 at 11:49

    Alkosta suosittelivat tähän jotain hedelmäistä viskiä, ei niitä savuisia. Itse ostin Jameson viskiä, joka on Irlantilaista, se sopi tähän täydellisesti.

    Reply
  8. Riina says

    28.11.2015 at 11:47

    Tein tätä viikko sitten ja todella hyvää on. Laitoin Irlantilaista Jameson viskiä. Mietin vaan kun nyt eilen pulloa ravistellessa ja kaataessa lasiin, seassa oli "kökköjä". Ravistin lisää ja ne vähän hävisivät. Kovasti mietin,että ei kai se nyt jo pilalle ole mennyt :). Ei saatu juotua kokonaan tuota määrää viikko sitten, koska tämä on oikeasti hieman täyttävämpää kuin aito Baileys :). Tänään ajattelin käyttää tuota kermalikööriä johonkin leivontaan.

    Reply
  9. Hannele says

    27.11.2015 at 20:18

    Kokeile ihmeessä, Laura! Itse tehty Baileys on ihanaa. Laktoositonta kondensoitua maitoa olen keitelly minäkin. Se on hyvä kärsivällisyysharjoitus 😀

    Reply
  10. Laura says

    27.11.2015 at 07:22

    Tää on ihana resepti! Pakko kokeilla tänä jouluna 😊 ja laktoositonta kondensoitumaitoa pystyy tekemään itse vinkkinä vain kaikille 😊

    Reply
  11. Hannele says

    16.11.2015 at 10:25

    Täyteläisin ja siten paras tulee kuohukermalla, sitä meillä on useimmiten baileysiin sekoitettu.

    Reply
  12. Unknown says

    16.11.2015 at 08:08

    Mitä kermaa olette käyttäneet?

    Reply
  13. Hannele says

    29.11.2014 at 17:14

    KIITOS, Hanne, kun palasit kommentoimaan! Tämä Baileys-resepti on saanut kommenttilootassa jo monta uutta muotoa – ihan parasta! Toffeestevia on minulle aivan uusi juttu, hienoa kuulla, että se toimii baileysinkin makeuttajana.

    Reply
  14. Hanne says

    29.11.2014 at 08:53

    Mun on pakko tulla kommentoimaan kun vihdoin sain testattua. Laitoin tosiaan sun ohjeen mukaan kermaa ja kahvia, kaakaota vähän enemmän ja viskiä reilu 1,5dl ja makeutukseksi toffee steviaa. Tuli ihan tosi hyvää! Makustu vaan sen verran vielä jääkaapissa että viskiä olis voinu olla vähän vähemmän ja vanilijan siemenet multa unohtui.

    Ja mikä parasta ainoastaa kermasta hiilarit eli n. 6hh/vajaa 5dl 🙂

    Reply
  15. Hannele says

    25.7.2014 at 10:38

    Kondensoitu maito tuo Baileysiin täyteläisyyttä ja ennen kaikkea makeutta. Mietin, miten juomaan saisi makeutta ilman sitä? Olisiko joku makea litku, joka sopisi ruokavalioosi? Sitä voisi kokeilla, sillä makeutta juoma kaipaa. Pelkkä kerman ja viskin yhdistelmä kuulostaa vähän hassulta 😉

    Reply
  16. Hanne says

    25.7.2014 at 07:10

    Onko tuota maitoa pakko laittaa ollenkaan, tai mitään kinuskikastiketta tai vastaavaa? Haluisin vähä sokerisen (vhh) ja sillon kumpikaan ei passaa, vaikuttaako se jtenkin? Mietin myös tilalta maapähkinävoita…?

    Reply
  17. Hannele says

    12.5.2014 at 05:27

    Kokeile ihmeessä! Kotitekoinen baileys on tosi hyvää! Tässä reseptissä kondesoidun maidolla tarkoitan nimen omaan makeaa maitotiivistettä, en kinuskia. Hyvä, että pyysit tarkennusta, voin tarkentaa reseptiäkin.

    Reply
  18. Anonyymi says

    11.5.2014 at 21:02

    Tätä ohjetta on pakko kokeilla, kuulostaa niin hyvältä! Onko tässä tuo kondensoitu maito siinä valkean makean maitotiivisteen muodossa vai kinuskiksi keitetyssä muodossa? 🙂

    Reply
  19. Hannele says

    6.12.2013 at 21:03

    Ihana kuulla, että tykkäät, Kukkaisunelmia!
    Baileys on loistava lahja. Viime jouluna me pakattiin sitä lahjoiksi pieniin termospulloihin 🙂

    Reply
  20. Kukkaisunelmia says

    6.12.2013 at 17:25

    Upea maku, vaikken kahvia juokkaan! Baileysin joukossa se menee vallan mainiosti. Tästäpä hyvä joululahjaidea. 🙂

    Reply
  21. Hannele says

    23.11.2013 at 21:09

    Kiitos kommentistasi! Loistava idea tuo kinuskin ja maidon yhdistelmä – kiitos vinkistä!

    Reply
  22. Anonyymi says

    22.11.2013 at 05:00

    Tosi mahtava ohje! Laktoositonta tästä saa laittamalla kondensoidun maidon tilalle laktoositonta kinuskikastiketta ja punaista maitoa ( 3/4 kinuskia ja 1/4 maitoa) eikä välttämättä sitä maitoakaan tarvitse, jos tykkää paksummasta koostumuksesta 🙂 itse tein noin ja hyvää tuli!

    Reply
  23. Hannele says

    30.10.2012 at 18:23

    Pikainen laskutoimitus tuotti noin kuuden-seitsemän desin verran riippuen viskin määrästä. Aina loppuu kesken;)

    Reply
  24. Anonyymi says

    30.10.2012 at 15:14

    Kuinka paljon tällä ohjeella tulee?

    Reply
  25. Hannele says

    5.10.2012 at 22:29

    Ouh, nyt heitit pahan kysymyksen. Olen ehkä maailman huonoin viskiasiantuntija. Viskinä on käytetty sitä mitä käsillä on sattunut olemaan. Varmasti viskinystävä maistaa eron, minä en, mutta ehkä mitään kalleinta viskiä en baileysiin tuhlaisi. Edelliseen Baileysiin käytin jotain geellä alkavaa perusviskiä, Granny?

    Reply
  26. Anonyymi says

    5.10.2012 at 15:23

    Miten paljon tuohon vaikuttaa viskin laatu? Mitä viskiä olette laittaneet?

    Reply
  27. Hannele says

    29.9.2012 at 12:41

    Nappasin kopin haasteesta!

    Reply
  28. Hannele says

    29.9.2012 at 12:41

    Kermapommi on aina hyvä vaihtoehto:)

    Reply
  29. Aija says

    29.9.2012 at 05:13

    Kondensoitu maito taitaa olla varsinainen laktoosipommi. Kukahan kehittelisi tätä juomaa omatekoisen kinuskin pohjalle?

    Reply
  30. Milla says

    26.9.2012 at 08:45

    Tuota tekisi jo mieli maistaa vaikka en alkoholia juokaan. Vois tehdä vaikka viskittömän kermapommin? Aika hyvä sekin eikö vaan? 😀

    Reply
  31. Anonyymi says

    4.12.2011 at 11:36

    Nyt voin sanoa, että JÄRJETTÖMÄN HYVÄÄ!!! Onneksi muutkin tykkäsivät yhtä paljon, oisin muuten juonut yksin koko pullon!!!! Ihan kun pehmistä. Täydellistä! Kokeilkaa!!! Johanna

    Reply
  32. Hannele says

    2.12.2011 at 22:28

    Camppis, muna-asiat on teillä kyllä mallillaan! Munallisiakin reseptejä löytyi, mutta en kyllä tiedä miksi tähän munia tarttis.

    Reply
  33. Sari - CampaSimpukka says

    2.12.2011 at 17:09

    Tähän pätee varmasti se sääntö, että mitä voi tehdä itse, kannattaa tehdä? Kuten vaikka villasukat tai tomaattiketsuppi. Jos kerran voi tehdä itse omat baileysit, on ihan turha ostaa:)) Kysyin taloutemme juomavastaavalta, onko meillä viskiä. Kuulema on ja minä ruokakaappivastaavana tiedän meillä olevan kondensoitua maitoa. Joten eiku likööritekohommiin piakkoin. Harmi, ettei siihen mene munia… Kurkkaa blogiini miksi tuota harmittelen.

    Reply
  34. Seija says

    30.11.2011 at 18:02

    Nam,minunkin herkkua on Bailey..pitäisi kokeilla

    Reply
  35. Hannele says

    30.11.2011 at 15:53

    Kiva kun suu aukesi, Outi! Kiitos kommentista. Eläköön Baileys!

    Reply
  36. Anonyymi says

    30.11.2011 at 14:03

    Kokkeillaan-blogin vakiokommentaattori-Outi tässä päivää! Nyt vasta saan suuni auki ja näppiksen laulamaan, vaikka usein olen täällä käynyt väijymässä. Se on kato tuo Baileys, mikä irrottaa kielenkannat 🙂 Mahtava ohje, aion kokeilla!

    Outi

    Reply
  37. Hannele says

    29.11.2011 at 12:47

    Säilyvyystae on paaaljon pidempi, kun kotilikööriä nauttii sisäisesti hyvässä seurassa 😉

    Reply
  38. miiahoo says

    28.11.2011 at 19:31

    Säilöisiköhän tuo esikeski-ikäisiä naisiakin? Ja juu, taudille olisi ollut lukuisia oikeampiakin päiviä 😛

    Reply
  39. Hannele says

    28.11.2011 at 17:56

    miiahoo, mahtavaa, että tauti on kaatunut. Se tuli väärään aikaan, vai liekö oikeaa aikaa olemassakaan.

    Ja hyvä, että otit puheeksi tuon säilyvyyden, täytyy lisätä se tekstiinkin. Cupcake-sivustolla kerrottiin, että juoma säilyy jääkaapissa neljä kuukautta. Viski taitaa olla hyvä säilöntäaine.

    Riikka, kiitos! Minä melkein punastun:)

    Reply
  40. Riikka says

    28.11.2011 at 16:46

    Loistava idea! Oot aikamoinen nero! 🙂

    Reply
  41. miiahoo says

    28.11.2011 at 09:46

    Loistoidea! Tämä meni joulupukinkonttiin justiinsa. Mitenhän on tuon säilyvyyden kanssa? Jos ei siis lotase heti kerrallansa?

    Joulunodotusterkuin nimimerkki "oksennustautiselätettykunpystyylukemaanruoka-asioista"

    Reply
  42. Hannele says

    27.11.2011 at 21:18

    Johanna, se unohtu sanoa, että kondensoitu maito on tiivistettyä, makeutettua maitoa. Vähän kuin paksua kinuskia. Hyvvää!

    Reply
  43. Hannele says

    27.11.2011 at 21:15

    Kiitos kommenteista!

    Virpi, en tiedä mistä minulle tuli moinen mieleen, mutta nettiä selatessa tuli selväks, etten ollu iiihan eka:)

    Tusla, sehän tässä on huipuinta! Voi säätää sokeria (kond.maitoa), viskiä tai mitä ikinä.

    Kotiharmi, kiitos;) Viski pitää kyllä ostaa Alkosta, että siinä mielessä monopoli pitää pintansa.

    Johanna, Sen piti olla yllätys!!!!!! Mut jääkaapissa odottaa ens viikonloppua varten kotibaileyspullo 🙂 Kondensoitua maitoa ei (kai) ole laktoosittomana, plääh. Kerma on laktoositonta, että tulisiko kokonaisuudesta vähälaktoosista? Ei taida auttaa:(

    Reply
  44. Anonyymi says

    27.11.2011 at 20:50

    Oijoi! Tätä tahtoo maistaa! Mitä se kondensoitunut maito on? Saisko tätä lakstoosittomana versiona?? Johanna Ps. Suunnittelinkin Baileysiä viikonlopun pirskeisiin;)

    Reply
  45. Päivi / Kokkeillaan says

    27.11.2011 at 17:10

    Potti-Hannelella on korutaiteilija-äitinsä kujeet: tekee mitä tahtoo ja osaa kaikkea. Vapise Alko!

    Reply
  46. Tusla says

    27.11.2011 at 14:41

    Wau, mahtava idea!

    Baileys on mulle ehkä hieman liian äitelää, mutta itse tehtynähän sokerin määrää voi juurikin säätää.

    Reply
  47. Virpi says

    27.11.2011 at 14:35

    Ooh, en tiennyt että tätäkin voi tehdä itse! Mahtava idea 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.