| | | |

Baileys kotikonstein

Baileys liköörin kehittäneiden R&A Baileyn ideana oli, yhtiön nettisivujen mukaan, yhdistää kaksi perinteikästä irlantilaista osaamisaluetta: viskinteko ja maitomaatalous. Onnistunut yhdistelmä, sillä Baileys on maailman suosituin likööri. Se on minunkin suosikki! Likööriin käytettävä kerma on peräisin irlantilaisilta maitotiloilta, joiden koko tuotanto jalostetaan Baileys-likööriksi. Ajatella, että 40 000 lehmää tallustelee nummilla baileyskorvamerkittynä. Aika iso nummi.

Kun (melkein) kaikkea täytyy kokeilla, päätin koittaa tehdä kermalikööriä itse. Netistä löytyi valtava määrä ohjeita, joiden ainekset ja mittasuhteet vaihtelivat. Kermaa ja viskiä oli sentään kaikissa ohjeissa. Useimmissa resepteissä käytettiin myös kondensoitua maitoa, joissakin myös kananmunaa.

Valitsin oman liköörini pohjaksi CupCake Project -sivuston munattoman reseptin. Alunperin ohje on Chowhound keskustelupalstalta. Säädin hieman mittasuhteita omaan makuun sopivammaksi: Viskin määrää vähensin ja pikakahvijauheen vaihdoin oikeaan kahviin. Manteliaromin jätin pois ja vaniljaksi raaputin siemeniä vaniljatangosta.

EDIT 25.9.2012: Muokkasin reseptiä entistä paremmaksi. Kokkipottilan kermaliköörin tuotekehittely jatkuu.

Likööristä tuli aivan käsittämättömän hyvää!

****

Baileys-tyyppinen kermalikööri kotikonstein

2 dl kermaa (mitä rasvaisempaa, sitä täyteläisempi maku)
1 prk (reilu 2 dl, noin 400g) kondensoitua maitoa
1 1/2 – 2 dl viskiä
1/2 dl vahvaa kahvia
1 tl tummaa kaakaojauhetta
(2 cm vaniljatangon siemenet)

Sekoita kuumaan kahviin kaakaojauhe. Mittaa kaikki ainekset kulhoon/pulloon ja sekoita huolellisesti.

****