|

Kakkurit eli cake popsit

– Muistatko, mitä tarkoittaa sana cake?

– Kakku

– Mitäs tarkoittaa sana lollipop?

– Tikkari

– Mikä voisi sitten olla cake pop?

– Kakkuri!

Yllä olevan keskustelun kävin kummipoikani kanssa, kun sana cake pop ei kertonut tekeillä olevasta herkusta mitään. Kakkuri-reseptissä yhdistelin Bakerellan ja Suklaapupun ideoita todeten, että mahdollisuudet ovat liki rajattomat sekä makusävyjen että koristelun suhteen.

Cake popsit voi tehdä mistä tahansa (ylijäämä)kakusta. Mutakakku, maustekakku, tiikerikakku tai kääretortun pohja sopivat tarkoitukseen mainiosti. Me teimme kakkurit Domino-kekseistä, jotka murustettiin tehosekoittimessa, ja maustettiin konjakilla ja mascarponella. Kuorrutuksessa käytettiin tummaa (50%) suklaata.

Kakkurit olivat herkullisia, hauskoja ja helppoja tehdä. Tarjottaessa tikut painettiin foliolla päällystettyyn styrox-palaan. Myös kipollinen suolaa tai oasissieni toimii tarjoilualustana mainiosti. Kakkurit ovat mitä mainiointa tarjottavaa lapsille (ilman konjakkia, tietysti), mutta kakkurimetsä on hauska ilmestys aikuistenkin kahvipöydässä.

****

Kakkurit eli cake popsit

noin 20 kpl

2 pötköä Domino-keksejä (meillä tavallisia, maustetutkin käyvät)

2 reilua rkl mascarponejuustoa

2(-4 cl) konjakkia, mehua tai muuta kostuketta

200g (tummaa) suklaata

tikkaritikkuja tai katkottuja grillitikkuja

Tee kekseistä murua tehosekoittimessa tai muovipussin ja kaulimen voimalla. Mausta muruseos halutessasi lorauksella konjakkia (tai mehua) ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Voit käyttää myös maustettua tuorejuustoa – luovuutta kehiin vaan! Sekoita tuorejuustoa keksimuruun sen verran, että taikinasta tulee napakkaa mutta koossapysyvää.

Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja laita ne jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Sulata suklaa (voit temperoida sen halutessasi). Kasta tikkaritikun päätä noin sentti suklaasulaan ja upota tikku kakkupalloon. Suklaa muodostaa kovettuessaan ”kauluksen”, joka estää palloa valahtamasta tikkua alas.

Kastele tikun päässä olevat pallot suklaasulassa, valuta ylimääräinen suklaa pois ja koristele esimerkiksi strösseleillä.

****

9 Comments

  1. Hyvähyvä! kakkureilla saa kyllä helposti näyttävyyttä (etenkin, jos koristeluun vähän panostaisi).

  2. Kakkurit olivat uuden vuoden juhlien hitti, kaikki ihastuivat ajatukseen (ja ilmeisesti makuun myös). Koristivat aika kivasti juhlapöytää 🙂

  3. 🙂 Kieltämättä kakkurimetsä olisi ollut vielä hienompi kuin metsä jossa on käynyt jo hakkuri.

  4. Suomennos on loistava ja itse päkellökset myös. Harmi kun juhlahumussa kuvaaja ehti ottaa kameran käteen vasta tähteiden ollessa pöydässä…:) Esillepano oli aika paljon näyttävämpi kokonaisuus kun kaikki "kakkurit" vielä olivat tarjolla! Johanna

  5. Voi vitsit, meidän lähipiiristä löytyisi taatusti myös monta pientä ja innokasta kakkurileipuria. Täytyykin koittaa muistaa nämä seuraavissa leipojaisissa.

  6. sauvajyvänen, olen niin samaa mieltä! Kakkuri on kuvaava ja selvästi suomea. Käyttöön vaan!

    Heidi, jee! Kakkurit kehiin!

  7. Aijai, nämä on niiin hauskan näköisiä, että ihan pakko tehdä seuraaviin juhliin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.