| | |

Meze-vartaat ja helppo sipulidippi

Yhteistyössä Palirria

Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Katse kääntyy väistämättä kohti uutta vuotta, alkavan vuoden vastaanottamista. Vuodenvaihteen tai loppiaisen tarjoiluissa voi aivan hyvin vähän oikaista ilman mausta tinkimistä. Suunnittelin yhteistyössä Palirrian kanssa Meze-vartaat ja sipulidipin, jotka saa tehtyä hetkessä vaikka yllätysvieraille. Kuplivaa laseihin ja uuden vuoden tarjottavat ovat valmiina. Postauksen lopussa on myös arvonta – kurkkaa!

Suupalan kokoiset pikkuruoat ovat ehdottomasti suosikkejani, se tuskin tulee yllätyksenä edes hieman Kokkipottilan ruokaseikkailuja seuranneille. Aika usein tarjoan suupaloja myös vieraille joko ruoanlaittoruoaksi tai alkupalaksi. Jos pikkuruoat syntyvät nopeasti, kuten nämä vartaat, on ne mainio tarjottava pääruokanakin. Määrällisesti tarjottavaa vain tulee tietysti olla enemmän.

Vain viininlehtikääryleet olivat minulle Palirrian tuotteista entuudestaan tuttuja (viininlehtikääryleet ovat heikko kohtani, todella heikko kohtani). Jättipavut tomaattikastikkeessa ja My Greek Meze -tuotteet eli kuminamaustetut kikherneet sekä jättipavun vinaigrette-marinadissa yllättivät maukkaudellaan. Kaikki tuotteet ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan: purkki auki ja ääntä kohti. Joskus sellaiselle kokkailulle on todellakin paikkansa.

Vartaisiin pujotin puolitettuja viininlehtikääryleitä, jättipapuja tomaattikastikkeessa sekä raikasta, leikattavaa ricottaa (Filos). Väliin vähän tuoretta basilikaa, myös kirsikkatomaatit sopisivat vartaisiin hyvin. Tomaattisiin jättipapuihin saa vaihtelua ripsauttamalla joukkoon hieman kanelia ja vinaigrette-papuihin, jotka tarjosin sellaisenaan, voi murskata joukkoon vaikka valkosipulia tai tuunata papuja persiljasilpulla. Kannattaa kokeilla myös munakoisoa, lihapullia tai okraa, jotka kaikki ovat maukkaassa tomaattikastikkeessa.

Niin, ja se maailman helpoin sipulidippi. Vieraat kysyivät minulta pikkujouluissa dippiin reseptiä, eivätkä uskoneet, kun kerroin sen syntyvän yksinkertaisesti soseuttamalla purkillisen stifado-sipuleita tehosekoittimessa. Jos olet valkosipulin ystävä, voit laittaa joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Dippi tai tahna sopii hyvin kasviksille, meze-vartaille tai levitteeksi leivälle.Lisää meze-reseptejä löydät Palirrian sivuilta.

 

 

Arvonta

Paketillinen meze-tuotteita voi pian olla myös sinun ruokapöydässäsi. Kerro kommenttilootassa viimeistään 3.1.2017, mikä Palirrian tuotteista sinua kiinnostaa eniten tai mitä tuotetta haluaisit päästä maistamaan. Kommentoineiden kesken arvotaan muhkea tuotepaketti. Arvonnan säännöt löydät linkin takaa. 

 

 

 

Reseptit

Meze-vartaat

1 prk viininlehtikääryleitä (Parillia)

1 prk jättipapuja tomaattikastikkeessa (Parillia)

1 pkt ricotta-juustoa (Filos)

tuoretta basilikaa

(kirsikkatomaatteja)

Puolita viininlehtikääryleet ja leikkaa ricotta kuutioiksi. Pujottele varrastikkuihin viininlehtikääryleitä, papuja, ricottaa, tuoretta basilikaa sekä halutessasi kirsikkatomaatteja.

_____

Helppo sipulidippi

1 prk Stifado-sipuleja(Palirria)
(1 valkosipulinkynsi)

Soseuta sipulit tehosekoittimessa. Tarjoa dippinä kasviksille, kastikkeena meze-vartaille tai levitteenä leivälle.

_____

Yhteistyössä Palirria

34 Comments

 1. Tota leikattavaa ricottaa on kyllä kokeiltava! Ja sipulidippi – ihan loistoidea.

 2. aijai miten kaikki välimerellinen taas houkuttelisi jouluruokien pakkoahminnan jälkeen!

 3. Ihania kuvia! Viininlehtikääryleet ei ole kolahtanut vielä minulle. Maistan kyllä aina ja joskus olen syönyt ystävän ostamat kääryleet, kun hän ei niistä tykännyt.

 4. Aivan sama heikkous, viinilehtikääryleet ?

 5. Ihanan näköiset herkut! Taisin juuri muutamalla minuutilla ylittää tuon arvonta-ajan… Harmi! Ihania herkkuja varmasti kaikki tuotteet!

 6. Palirrian viininlehtikääryleet ovatkin jo tuttuja ja säännöllisessä käytössä, joten olisi kiva päästä maistelemaan jättipapuja tomaattikastikkeessa. 🙂 sanni.m.nelimarkka (at) student.jyu.fi

 7. Eija S:
  Sipulidippi idea kuulostaa erittäin houkuttelevalta ja tahtoisin sitä kokeilla. Hummus on vienyt sydämmeni ja tuoreen leivän kanssa se olisi paikallaan täällä paukkupakkasessa kaamoksen keskellä.

 8. Ihanat simppelit reseptit! Vanhana kreikkalaisen ravintolan kokkina pakko arvostaa tota sipulidippi-ideaa! Ha!

 9. Viinilehtikääryleet kuulostavat herkullisille =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar[at]gmail.com

 10. No tuota Stifado-dippiä tietysti pitäisi päästä kokeilemaan.
  Purkkiherkut ovat meilläkin säännöllisesti käytössä. Kun ostaa hyvää, pääsee hyvällä omallatunnolla ja helposti.

 11. Viininlehtikääryleet ovat varmaan hyviä ja halvaa haluaisin myös maistaa, onko se saman makuista kuin sain siellä lomaillessani.
  karhuoja[at]gmail.com

 12. Peppi
  Viinilehtikääryleet tuttu herkku, niistä tykkään kovasti, samoin Stifado-sipuleja popsin mielelläni.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

 13. Haluaisin kokeilla viininlehtikääryleitä.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

 14. En ole saanut kotimaassa hyvin viininlehtikääryleitä, joten niitä haluaisin eniten maistaa!

 15. Hummus on ihanaa, joten eniten kiinnostavat kikherneet 🙂
  jen-ny93[at]hotmail.com

 16. Jättipavuilla olisi ihana päästä herkuttelemaan! 🙂
  minuhno[at]gmail.com

 17. Näistä tosiaan kiinnostaa kaikki ja ovat omaan makuuni vaikka ehkä välillä öljyn määrä mietityttää. Vastaan okra sillä perusteella, että sitä ei juuri muuten Suomesta normaalista kaupasta saa. Mutta kasvatin kesällä, sato kolme (3) pötkylää ja kauniita kukkia 😉 mirja_karhu[at]hotmail.com

 18. Säilötyt sipulit ja pavut kiinnostavat kovasti.
  klaara49atluukku.com

 19. Viinilehtikääryleet tuttu herkku, samoten pavut tomaattikastikkeessa. Maisteluun ehdottomasti vinaigrette-pavut ja stifado -sipulit. milla.vine(at)hotmail.com

 20. Stifado-sipulit kuulostavat todella hyvältä! sannaj70(at)gmail.com

 21. Kaikki nuo kuulostaa herkullisilta, mutta kyllä viininlehtikääryleisiin tulisi tartuttua ensimmäisenä. 🙂 piivoitto[at]gmail.com

 22. Eniten kiinnostaa kaikki… No siis ainakin viininlehtikääryleet, jotka entuudestaan ovat suurta herkkua. Ricotta-juusto haluaisin tästä paketista maistaa ja jättipavut tomaattikastikkeessa kuulostavat hyvältä lisukkeelta.Kreikkalainen ruoka on hyvää!
  postin.tuomaa[at]gmail.com

 23. Airiina
  Kreikkalaisen ruuan ystävänä viininlehtikääryleet ovat herkkuani ja niitä haluaisin maistaa.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.