Meze-vartaat ja helppo sipulidippi
Vuoden viimeisiä päiviä viedään. Katse kääntyy väistämättä kohti uutta vuotta, alkavan vuoden vastaanottamista. Vuodenvaihteen tai loppiaisen tarjoiluissa voi aivan hyvin vähän oikaista ilman mausta tinkimistä. Suunnittelin yhteistyössä Palirrian kanssa Meze-vartaat ja sipulidipin, jotka saa tehtyä hetkessä vaikka yllätysvieraille. Kuplivaa laseihin ja uuden vuoden tarjottavat ovat valmiina. Postauksen lopussa on myös arvonta – kurkkaa!
Suupalan kokoiset pikkuruoat ovat ehdottomasti suosikkejani, se tuskin tulee yllätyksenä edes hieman Kokkipottilan ruokaseikkailuja seuranneille. Aika usein tarjoan suupaloja myös vieraille joko ruoanlaittoruoaksi tai alkupalaksi. Jos pikkuruoat syntyvät nopeasti, kuten nämä vartaat, on ne mainio tarjottava pääruokanakin. Määrällisesti tarjottavaa vain tulee tietysti olla enemmän.
Vain viininlehtikääryleet olivat minulle Palirrian tuotteista entuudestaan tuttuja (viininlehtikääryleet ovat heikko kohtani, todella heikko kohtani). Jättipavut tomaattikastikkeessa ja My Greek Meze -tuotteet eli kuminamaustetut kikherneet sekä jättipavun vinaigrette-marinadissa yllättivät maukkaudellaan. Kaikki tuotteet ovat valmiita tarjottavaksi sellaisenaan: purkki auki ja ääntä kohti. Joskus sellaiselle kokkailulle on todellakin paikkansa.
Vartaisiin pujotin puolitettuja viininlehtikääryleitä, jättipapuja tomaattikastikkeessa sekä raikasta, leikattavaa ricottaa (Filos). Väliin vähän tuoretta basilikaa, myös kirsikkatomaatit sopisivat vartaisiin hyvin. Tomaattisiin jättipapuihin saa vaihtelua ripsauttamalla joukkoon hieman kanelia ja vinaigrette-papuihin, jotka tarjosin sellaisenaan, voi murskata joukkoon vaikka valkosipulia tai tuunata papuja persiljasilpulla. Kannattaa kokeilla myös munakoisoa, lihapullia tai okraa, jotka kaikki ovat maukkaassa tomaattikastikkeessa.
Niin, ja se maailman helpoin sipulidippi. Vieraat kysyivät minulta pikkujouluissa dippiin reseptiä, eivätkä uskoneet, kun kerroin sen syntyvän yksinkertaisesti soseuttamalla purkillisen stifado-sipuleita tehosekoittimessa. Jos olet valkosipulin ystävä, voit laittaa joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Dippi tai tahna sopii hyvin kasviksille, meze-vartaille tai levitteeksi leivälle.Lisää meze-reseptejä löydät Palirrian sivuilta.
Arvonta
Paketillinen meze-tuotteita voi pian olla myös sinun ruokapöydässäsi. Kerro kommenttilootassa viimeistään 3.1.2017, mikä Palirrian tuotteista sinua kiinnostaa eniten tai mitä tuotetta haluaisit päästä maistamaan. Kommentoineiden kesken arvotaan muhkea tuotepaketti. Arvonnan säännöt löydät linkin takaa.
Reseptit
Meze-vartaat
1 prk viininlehtikääryleitä (Parillia)
1 prk jättipapuja tomaattikastikkeessa (Parillia)
1 pkt ricotta-juustoa (Filos)
tuoretta basilikaa
(kirsikkatomaatteja)
Puolita viininlehtikääryleet ja leikkaa ricotta kuutioiksi. Pujottele varrastikkuihin viininlehtikääryleitä, papuja, ricottaa, tuoretta basilikaa sekä halutessasi kirsikkatomaatteja.
_____
Helppo sipulidippi
1 prk Stifado-sipuleja(Palirria)
(1 valkosipulinkynsi)
Soseuta sipulit tehosekoittimessa. Tarjoa dippinä kasviksille, kastikkeena meze-vartaille tai levitteenä leivälle.
_____
Tota leikattavaa ricottaa on kyllä kokeiltava! Ja sipulidippi – ihan loistoidea.
Mukavaa vaihtelua cocktail-paloihin!
aijai miten kaikki välimerellinen taas houkuttelisi jouluruokien pakkoahminnan jälkeen!
Ihania kuvia! Viininlehtikääryleet ei ole kolahtanut vielä minulle. Maistan kyllä aina ja joskus olen syönyt ystävän ostamat kääryleet, kun hän ei niistä tykännyt.
Ihanilta näyttää!
-Heidi
tiskivuorenemanta.fi/
Aivan sama heikkous, viinilehtikääryleet ?
Ihanan näköiset herkut! Taisin juuri muutamalla minuutilla ylittää tuon arvonta-ajan… Harmi! Ihania herkkuja varmasti kaikki tuotteet!
Palirrian viininlehtikääryleet ovatkin jo tuttuja ja säännöllisessä käytössä, joten olisi kiva päästä maistelemaan jättipapuja tomaattikastikkeessa. 🙂 sanni.m.nelimarkka (at) student.jyu.fi
Eija S:
Sipulidippi idea kuulostaa erittäin houkuttelevalta ja tahtoisin sitä kokeilla. Hummus on vienyt sydämmeni ja tuoreen leivän kanssa se olisi paikallaan täällä paukkupakkasessa kaamoksen keskellä.
Ihanat simppelit reseptit! Vanhana kreikkalaisen ravintolan kokkina pakko arvostaa tota sipulidippi-ideaa! Ha!
Viinilehtikääryleet kuulostavat herkullisille =). Mukaan kivaan arvontaan!
siinatar[at]gmail.com
No tuota Stifado-dippiä tietysti pitäisi päästä kokeilemaan.
Purkkiherkut ovat meilläkin säännöllisesti käytössä. Kun ostaa hyvää, pääsee hyvällä omallatunnolla ja helposti.
Ai kun herkullisen näköistä! Ja helppoa.
Viininlehtikääryleet ovat varmaan hyviä ja halvaa haluaisin myös maistaa, onko se saman makuista kuin sain siellä lomaillessani.
karhuoja[at]gmail.com
Viininlehtikääryleet kiinostavat. 🙂
aensti[at]gmail.com
Peppi
Viinilehtikääryleet tuttu herkku, niistä tykkään kovasti, samoin Stifado-sipuleja popsin mielelläni.
peholapp(at)uusikaupunki.fi
Haluaisin kokeilla viininlehtikääryleitä.
Tiina
miumiu83 at gmail.com
En ole saanut kotimaassa hyvin viininlehtikääryleitä, joten niitä haluaisin eniten maistaa!
Olen ihan heikkona jättipapuihin.
h_lammas[at]hotmail.com
Viininlehtikääryleet 🙂
Henna28
Jättipavut ja hummus ovat uusia minulle ja niitä kokeilisin heti.
[email protected]
Hummus on ihanaa, joten eniten kiinnostavat kikherneet 🙂
jen-ny93[at]hotmail.com
jättipapuja tomaattikastikkeessa
Jättipavuilla olisi ihana päästä herkuttelemaan! 🙂
minuhno[at]gmail.com
Näistä tosiaan kiinnostaa kaikki ja ovat omaan makuuni vaikka ehkä välillä öljyn määrä mietityttää. Vastaan okra sillä perusteella, että sitä ei juuri muuten Suomesta normaalista kaupasta saa. Mutta kasvatin kesällä, sato kolme (3) pötkylää ja kauniita kukkia 😉 mirja_karhu[at]hotmail.com
Stifado-sipulit kiinnostaa tietenkin sipulin rakastajaa, myös jättipavut eri kastikkeissa kutkuttavat mieltä.
-Kipsuli-
[email protected]
Säilötyt sipulit ja pavut kiinnostavat kovasti.
klaara49atluukku.com
Viinilehtikääryleet tuttu herkku, samoten pavut tomaattikastikkeessa. Maisteluun ehdottomasti vinaigrette-pavut ja stifado -sipulit. milla.vine(at)hotmail.com
Sipulit kiinnostavat, koska haluaisin kokeilla tuota dippiä, valkosipulilla. [email protected]
Stifado-sipulit kuulostavat todella hyvältä! sannaj70(at)gmail.com
Kaikki nuo kuulostaa herkullisilta, mutta kyllä viininlehtikääryleisiin tulisi tartuttua ensimmäisenä. 🙂 piivoitto[at]gmail.com
Viininlehtikääryleitä tahtoisin maistaa! anidania(at)gmail.com
Eniten kiinnostaa kaikki… No siis ainakin viininlehtikääryleet, jotka entuudestaan ovat suurta herkkua. Ricotta-juusto haluaisin tästä paketista maistaa ja jättipavut tomaattikastikkeessa kuulostavat hyvältä lisukkeelta.Kreikkalainen ruoka on hyvää!
postin.tuomaa[at]gmail.com
Airiina
Kreikkalaisen ruuan ystävänä viininlehtikääryleet ovat herkkuani ja niitä haluaisin maistaa.
aiholapp(at)uusikaupunki.fi