|

Mozartin suklaafudge

 

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Mozartista? Minulle mieleen tulee jokaisella kuuntelukerralla sykähdyttävä Pieni yösoitto, Itävallan valloittavat vuoret sekä Mozartin kultaiset kuulat. Mozartin kuulat ovat kotoisin Salzburgista, jossa valmistetaan myös säveltäjän innoittamaa, erinomaista suklaalikööriä, Mozart Goldia. Likööri on suklaasta, kermasta ja sokeriruokotisleestä valmistettu juoma, jonka mausteena ovat vanilja ja kaakao.

Mozart Gold likööri on mainio juhlajuoma ja jälkiruoka sellaisenaankin mutta se sopii erinomaisesti myös leivontaan ja jälkiruokiin. Mozart Gold pyysikin bloggaajia kehittämään reseptin, jossa likööriä käytettäisiin leivonnassa tai ruoanlaitossa. Meidän keittiössämme syntyi helppo ja täyteläinen Mozartin suklaafudge, johon suklaalikööri antoi syvyyttä ja särmää tasapainottaen fudgen makeutta. Fudge sopii juhlapöydän pikkumakeaksi, lomailijan lukunurkan herkuksi tai lahjaksi suklaasielulle. 

****

Mozartin suklaafudge

200g (1 1/2 dl) kondensoitua maitoa
400g tummaa suklaata
1/2 dl Mozart Gold suklaalikööriä
50g voita
pähkinöitä ja/tai manteleita

Etsi ensin sopivat välineet valmiiksi: kattila, teräskulho (tai pienempi kattila), vuoka (n. 15x20cm), leivinpaperi ja lusikka. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kätevä tapa on hieman rytätä paperia ensin ja oikoa sitä samalla kun asettelee sitä myötäilemään vuoan reunoja. Näin paperi asettuu vuokaan helposti.

Laita (isomman) kattilan pohjalle muutama sentti vettä. Kiehuta. Mittaa teräskulhoon kaikki ainekset. Suklaa on hyvä paloitella sulamisen nopeuttamiseksi. Laita kulho kattilan päälle, alemman kattilan vesi ei saa koskea ylempää astiaa. Höyry antaa riittävästi lämpöä, jotta suklaa ja voi sulavat. Sekoita välillä. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, sekoita seos tasaiseksi massaksi. Tarvittaessa voi käyttää sähkövatkainta. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja painele pähkinöitä tai pähkinärouhetta fudgen pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä fudgesta pieniä paloja. Säilytä joko jääkaapissa tai rasiassa huoneenlämmössä.

HUOM! Jos teet fudgen ylläolevan ohjeen mukaan, ei massa kuumu siinä määrin, että alkoholi haihtuisi likööristä. Mikäli aiot tarjota fudgeja myös lapsille, kiehuta likööriä tai liköörin ja kondensoidun maidon sekoitusta hetki, jäähdytä hieman ja lisää suklaa ja voi seokseen.

****

Katso myös muiden bloggaajien suklaaliköörireseptit:

suolaa&hunajaa: Klassikko jouluasussa – viikunatiramisu
Pullahiiren leivontanurkka: Suklaaliköörikakku
Chez Jasu: Wolfgang jäätelöä ja Amadeus-krokanttia
Sillä sipuli: Suklainen kultaliköörijuustokakku

Reseptin tarjoaa Mozart Gold

Blogirinki kokoaa Suomen huippublogit yhteen! Blogirinki suunnittelee ja toteuttaa blogien ja yritysten välisiä yhteistyökampanjoita. Blogiringissä on mukana jo yli 60 suosittua ruoka, leivonta- ja mammablogia. Lue lisää osoitteessa www.blogirinki.fi.