Mukaelma paholaisenhillosta

Olin jo suunnitellut tekeväni kovasti kehuttua, Kotiharmin postaamaa chili-paprikahilloketta.
Sitten päätin lähteä omille teille, sillä kasvihuoneessa oli kulhollinen kypsiä tomaatteja. Iso osa tomaateista päätyi murskaksi pakkaseen, loput meni paholaisenhillomaiseen keitokseen.

Hillosta tuli täydellisen valuvaista. Juuri sellaista, joka valuu hampurilaisen välistä pitkin sormia. Maku oli hyvä, selkeä ja makean hapokas. Myös chilin määrä sattui melko lailla kohdillaan antaen muillekin mauille mahdollisuuden.

****

Tomaatti-chilihillo (mukaelma paholaisenhillosta)

1 suuri paprika
4 kypsää tomaattia
2 chilipalkoa (meillä yksi Hungarian hot cherry ja yksi Lemon Drop)
1-1 1/2 tl (yrtti)suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria (ehkä 1/2 tl)
5-6 valkosipulinkynttä
2 dl hillosokeria
1 1/2 – 2 dl omenaviinietikkaa (maistele hapokkuus kohdilleen)

Halkaise paprika ja poista siemenet kiinnikkeineen. Silppua paprika pieneksi silpuksi. Silppua myös tomaatit, kuoritut valkosipulinkynnet ja siemenistä/siemenkiinnikkeistä putsatut chilit (muista ottaa siemenet talteen – niistä saa uusia taimia). Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin vartti. Purkita kuumana. Ohjeella tulee pari pienehköä purkkia.

****

Hilloa on syöty jo leivän päällä, juustojen dippinä ja täytettyjen paprikoiden pelastajana. Toimii.