Munakoiso-mozzarellasalaatti

Klassinen munakoisovuoka, melanzane alla parmigiana, on suurta herkkuani. Mutta mokoma on vähän turhan monivaiheinen arki-iltana toteutettavaksi, jos puuhaa ei ole yhtään ennakoinut. Helppo ja ihana munakoiso-mozzarellasalaatti toistaa samoja makuja, mutta on pöydässä paljon nopeammin.

Munakoisoviipaleet ja kirsikkatomaatit ladotaan samalle pellille paahtumaan. Ja sitten herkut vain nostetaan salaattipedin päälle joko lämpimänä tai kylmänä. Sekaan revitään mozzarellaa ja salaatti viimeistellään kourallisella basilikaa. Salaatti on muuten tosi hyvä lisäke myös grillikesää ajatellen – uunin sijaan paahtamisen voi tehdä grillissä.

Jos olet kaltaisena munakoisohirmu, tsekkaa myös nämä munakoisoreseptit:

Resepti

Munakoiso-mozzarellasalaatti

neljälle

1 iso munakoiso

noin 250 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

oliiviöljyä

suolaa

(1 valkosipulinkynsi)

1 ruukku salaattia

1 pallo mozzarellajuustoa

kourallinen tuoretta basilikaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita tomaatit. Laita kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille, tomaattien leikkuupinta on hyvä olla ylöspäin. Sivele munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja huiski öljyä myös tomaattien päälle. Ripottele päälle suolaa.

Paahda kasviksia uunissa noin 20–30 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä. Laita kasvikset kulhoon, lorauta sekaan tarvittaessa hieman öljyä sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Maista suola ja anna kasvisten hieman jäähtyä. Voit valmistella kasvikset myös edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmun alla.

Revi salaatti tarjoiluvadille. Laita kasvikset salaatin päälle ja revi mozzarella joukkoon. Viimeistele reilulla kourallisella tuoretta basilikaa. Kastikkeeksi sopii balsamico ja oliiviöljy.

_____