|

Nopea arkiruoka: pelmenikeitto

Pelmenikeittoa helpompaa ruokaa ei ole olemassakaan: Liemi kuumaksi ja pelmenit perään. Kymmenessä minuuttissa homma on paketissa.

Koska raaka-aineita on keitossa vähän, on niiden laadukkuus keitossa tärkeää, sillä laatu on makua. Panosta erityisesti käyttämääsi liemeen, sillä se on keiton runko. Jos sinulla on tapana valmistaa liemiä itse, hyödynnä varastojasi. Kaupan liemistä esimerkiksi Puljonkin liemet ovat mainioita. Liemi saa olla melko vahva ja suolainenkin, sellainen omaan suuhun sopivalta tuntuva. Myös pelmenit ovat valmiita, vaikka itse tehtyinä ne olisivat aivan varmasti paljon herkumpia. Mutta koska arjen ruokien avainsanana on nopeus, ei ei me nyt edes harkita ruoka-askarteluja. Kaupan pakastealtaasta löytyvät nyytit ovat nimittäin vallan mainioita tapauksia.

Tykkään laittaa keiton joukkoon jotain vihreää. Nyt se oli mustakaalia pienenä silppuna. Joskus olen käyttänyt pinaattia. Molemmat voi silputa kypsentämättä joko suoraan lautaselle – kuuma liemi kypsyttää kaalin tai pinaatin juuri sopivasti – tai sitten keittokattilaan. Toki keittoon voi laittaa vaikka tofua tai muuta proteiinia tuomaan ruokaan lisäpontta. Halutessaan pelmenikeiton kanssa voi tarjota smetanaa.

Resepti

 

Pelmenikeitto

neljälle

1 litra laadukasta kasvis-, kana- tai lihalientä

400 g (1 pussi) pakastepelmenejä

5–8 mustakaalinlehteä tai pari kourallista pinaattia

(smetanaa)

mustapippuria ja sormisuolaa tarjoiluun

Kuumenna liemi ja maista, että liemi on maukasta. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada pelmenit kuumaan liemeen. Keitä noin viisi minuuttia. Silppua kaali (poista lehtiruoti) tai pinaatti. Laita vihreä silppu joko lautaselle tai kattilaan. Tarjoa pöytämausteena mustapippuria ja sormisuolaa sekä halutessasi smetanaa.

_____